☝️ Міжнародна організація з міграції (МОМ) збирає заявки від громад на участь у проєкті «Людський вимір

☝️ Міжнародна організація з міграції (МОМ) збирає заявки від громад на участь у проєкті «Людський вимір

☝️ Міжнародна організація з міграції (МОМ) збирає заявки від громад на участь у проєкті «Людський вимір: Ефективне управління за допомогою даних та залучення громади».
Крайній термін подачі заявки — 1 лютого 2023 року включно.

👉 Проєкт допоможе зміцнити стійкість громад, розбудовуючи їхню спроможність до збору та використання даних. Це дозволить розробляти обґрунтовану інклюзивну політику, яка б реагувала на масштабні переміщення в Україні. Фінансується проєкт урядовими установами Канади.

👉 Відбір заявок буде проходити на конкурсній основі. Лише обмежена кількість громад матиме змогу отримати основний грант, але значно більше зможу отримати підтримку у формі технічного забезпечення та взяти участь в тематичних тренінгах.

👥 Про перспективи участі громад Чернігівщини йшлося днями на зустрічі заступниці начальника Чернігівської ОВА Жанни Шерстюк із представником МОМ Сергієм Науменком.

💬 «Ми зацікавлені у долученні якнайбільшої кількості громад Чернігівщини до участі у цьому проєкті. При цьому просимо звертати особливу увагу на ті громади, які зазнали найбільших збитків та руйнувань від російської агресії. Зі свого боку обласна військова адміністрація і надалі продовжуватиме надавати всю необхідну допомогу для здійснення комунікації з громадами», — відзначила Жанна Шерстюк.

🗣 Після тренінгів у громадах МОМ сприятиме залученню мешканців громади та представників органів місцевої влади для спільної розробки планів дій громади щодо їх вирішення. МОМ підтримуватиме реалізацію планів розвитку на рівні громади за допомогою грантів або підтримки в формі технічного забезпечення.

ℹ️ До слова, Чернігівщина вже отримувала від МОМ гуманітарну допомогу у вигляді будівельних матеріалів, засобів гігієни та непродовольчих товарів для громад. Також наразі МОМ допомагає 5 громадам області у забезпеченні жителів вугіллям.

Джерело