Моя традиційна добірка Три добрі новини. 📍Бельгія погодила найбільший пакет військової допомоги для України на 92 млн євро

Моя традиційна добірка Три добрі новини.

📍Бельгія погодила найбільший пакет військової допомоги для України на 92 млн євро. Про це повідомив прем'єр Бельгії Александр де Кроо. Мова йде про зенітні ракети, протитанкову зброю, кулемети, гранати та боєприпаси. «Україна повинна бути здатною захистити себе від жорстокої російської агресії. Саме тому Бельгія посилює свою військову підтримку Україні, надаючи найбільший на сьогоднішній день пакет допомоги. Україна переможе у цій війні. Наша безпека і наші цінності також на кону», – додав Александр де Кроо.

📍Рада ЄС продовжила всі економічні санкції проти росії на пів року. Вперше вони були запроваджені в 2014 році і значно розширені з лютого 2022-го у зв'язку з повномасштабним вторгненням росії в Україну. Санкції включають обмеження на торгівлю, фінанси, технології та товари подвійного призначення, промисловість, транспорт та предмети розкоші. Також передбачають заборону на імпорт або транспортування морським шляхом сирої нафти й певних нафтопродуктів із росії до ЄС, відключення від SWIFT російських банків.

📍Меблевий гігант IKEA замінить російську деревину продукцією зі Швеції та країн Балтії. Компанії вдалося замістити масштабні обсяги поставок із росії та білорусі в інших країнах. Швеція, країни Балтії, Польща та Німеччина стали тими державами, де ІКЕА збільшила постачання деревини внаслідок війни в Україні. Ці рішення можуть бути довгостроковими чи короткостроковими.

Слава Україні! 🇺🇦

Джерело