У Тернополі круглим столом завершили ювілейний рік Патріарха УГКЦ Йосифа Сліпого

Представники місцевої інтелігенції, науковці, провід УГКЦ сьогодні, 27 січня, зустрілися у приміщенні Тернопільського обласного краєзнавчого музею (пл. Героїв Євромайдану, 3) за круглим столом. Темою зустрічі стала постать Патріарха УГКЦ Блаженнішого Йосифа Сліпого. У контексті завершення ювілейного року, присвяченого його особі, відбулася дискусія та обговорення перспектив популяризації спадщини Патріарха Йосифа на 2023 рік. Захід відбувся з ініціативи Курії Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ та з нагоди вшанування 60-ої річниці з дня звільнення Патріарха Йосифа з ув’язнення радянським режимом.

У Тернополі круглим столом завершили ювілейний рік Патріарха УГКЦ Йосифа СліпогоЗа вступними словом та благословенням звернувся архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій Семенюк [відеосюжет]:

Слово Анни Зварич, голови фундації “Справа Патріарха Йосифа”, співорганізаторки заходу:

Як зазначили організатори, у минулому 2022 році відбулося відзначення ювілейної дати – 130-тої річниці з дня його народження, саме тому 2022 рік на Тернопільщині був проголошений роком Патріарха Йосифа Сліпого. На початку року розпочалася робота щодо підготовки заходів для належного вшанування пам’яті Патріарха. На жаль, війна, що вибухнула у минулому році, внесла свої корективи. Та, незважаючи на події, все-таки вдалося провести ряд успішних зустрічей, присвячених Патріарху Йосифу.

У ході зустрічі присутні були одностайні у тому, що духовний внесок Патріарха має велику цінність не лише для спільноти УГКЦ, а й для всього українського народу та, без сумніву, впливає на відновлення української незалежної держави в цілому. Небагато особистостей в трагічному для нашого народу ХХ ст. можуть зрівнятися за своєю вагомістю з постаттю Патріарха.

У Тернополі круглим столом завершили ювілейний рік Патріарха УГКЦ Йосифа Сліпого У Тернополі круглим столом завершили ювілейний рік Патріарха УГКЦ Йосифа Сліпого У Тернополі круглим столом завершили ювілейний рік Патріарха УГКЦ Йосифа Сліпого У Тернополі круглим столом завершили ювілейний рік Патріарха УГКЦ Йосифа Сліпого У Тернополі круглим столом завершили ювілейний рік Патріарха УГКЦ Йосифа Сліпого У Тернополі круглим столом завершили ювілейний рік Патріарха УГКЦ Йосифа Сліпого У Тернополі круглим столом завершили ювілейний рік Патріарха УГКЦ Йосифа Сліпого У Тернополі круглим столом завершили ювілейний рік Патріарха УГКЦ Йосифа Сліпого У Тернополі круглим столом завершили ювілейний рік Патріарха УГКЦ Йосифа Сліпого У Тернополі круглим столом завершили ювілейний рік Патріарха УГКЦ Йосифа Сліпого У Тернополі круглим столом завершили ювілейний рік Патріарха УГКЦ Йосифа Сліпого У Тернополі круглим столом завершили ювілейний рік Патріарха УГКЦ Йосифа Сліпого У Тернополі круглим столом завершили ювілейний рік Патріарха УГКЦ Йосифа Сліпого У Тернополі круглим столом завершили ювілейний рік Патріарха УГКЦ Йосифа Сліпого У Тернополі круглим столом завершили ювілейний рік Патріарха УГКЦ Йосифа Сліпого У Тернополі круглим столом завершили ювілейний рік Патріарха УГКЦ Йосифа Сліпого У Тернополі круглим столом завершили ювілейний рік Патріарха УГКЦ Йосифа Сліпого У Тернополі круглим столом завершили ювілейний рік Патріарха УГКЦ Йосифа Сліпого У Тернополі круглим столом завершили ювілейний рік Патріарха УГКЦ Йосифа Сліпого У Тернополі круглим столом завершили ювілейний рік Патріарха УГКЦ Йосифа Сліпого У Тернополі круглим столом завершили ювілейний рік Патріарха УГКЦ Йосифа Сліпого У Тернополі круглим столом завершили ювілейний рік Патріарха УГКЦ Йосифа Сліпого У Тернополі круглим столом завершили ювілейний рік Патріарха УГКЦ Йосифа Сліпого У Тернополі круглим столом завершили ювілейний рік Патріарха УГКЦ Йосифа Сліпого  

пресслужба архиєпархії

 

Джерело