Традиційно підбиваю підсумки тижня в недільному дайджесті. 📌 Реагуємо на виклики, які повномасштабна війна внесла в життя області

Традиційно підбиваю підсумки тижня в недільному дайджесті.

📌 Реагуємо на виклики, які повномасштабна війна внесла в життя області. Плануємо оновити Стратегію регіонального розвитку Полтавщини. Проговорили ключові моменти. Перед областю стоять амбітні цілі. Щоб перемогти, маємо працювати плідно та злагоджено.

📌 Підтримка переселенців залишається одним із ключових завдань. Створюємо умови для проживання, а також психологічної реабілітації ВПО на базі обласної психіатричної лікарні. В одному з корпусів розглядаємо можливість проведення капітального ремонту, благоустрою прилеглої території. Плануємо підготувати місця з урахуванням сучасних норм для проживання орієнтовно 60 людей.

📌 Полтавщина – лідер у запровадженні державної ініціативи «Армія відновлення». Понад 1400 безробітних залучені до суспільно корисних робіт у регіоні. У проєкті беруть участь усі 60 громад. Із початку старту ініціативи в області на оплату праці цих людей уже спрямовано 8,7 млн грн.

📌 Системно працюємо над розширенням мережі пунктів незламності. На Полтавщині вже відкриті 370 таких пунктів. 326 організовані органами влади та місцевого самоврядування, 44 – ДСНС. Загалом плануємо розгорнути 476 пунктів незламності в області.

📌 42 об’єкти теплопостачання забезпечили альтернативними джерелами живлення або перепідключили, щоб вони не підпадали під погодинні відключення електроенергії та працювали безперебійно. Наразі на основних комунальних підприємствах водопровідно-каналізаційного господарства й тепоенергетики є 78 генераторів різної потужності. Очікуємо ще поставки цієї техніки в область.

📌 Цього тижня Полтавщина отримала кілька партій гуманітарної допомоги від міжнародних донорів. Від УВКБ ООН надійшло по 3 тис. подушок, комплектів постільної білизни та ковдр, а також 1,5 тис. рушників і 1 тис. термосів. 660 ліжок із матрацами доставлені від Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Від Міжнародної організації з міграції надійшли 24 генератори по 9 кВт. Техніку, меблі й речі розподілять між місцями компактного проживання переселенців у громадах відповідно до заявок.

Слава Україні! 🇺🇦

Джерело