Продовжуємо працювати, аби повернути нормальне життя на звільнену Херсонщину

Продовжуємо працювати, аби повернути нормальне життя на звільнену Херсонщину. Детальніше про те, що зроблено 29 січня👇

Для відновлення світла на Херсонщині працювали 2 бригади – це 5 робітників та 2 одиниці техніки. Минулої доби бригади виконували роботи на пошкоджених лініях, що живлять Херсон.

За дорученням Херсонської ОВА, над відновленням пошкоджених російськими обстрілами будівель у Херсоні працювали 11 робітників ХОКАРС. Першочергові ремонтні роботи проведено за 4 адресами. Загалом закрито OSB-листами 15 вікон, з них 6 – в обласній лікарні. Роботи в медзакладі продовжуються сьогодні.

Вибухотехніки Нацполіції обстежили майже 1 гектар територій, знищили 241 вибухонебезпечний предмет. Піротехніки ДСНС обстежили 0,5 гектара територій, вилучили та знешкодили 65 вибухонебезпечних предметів.

Зі звільненої Херсонщини евакуйовано 84 особи, з них 18 – діти. Потягом до Хмельницького виїхали 44 особи, автотранспортом евакуювалися 40 людей.

Триває видача гуманітарної допомоги жителям Херсонщини. Загалом близько 5,7 тис. жителів звільнених територій отримали допомогу від міжнародних громадських організацій, благодійників та волонтерів. Привезли та безкоштовно роздали консервацію, продуктові набори, овочі, ковдри, матраци, будівельні матеріали для ремонту пошкодженого житла та іншу необхідну продукцію.

До Бериславського району прибув гуманітарний конвой від ООН та її партнерів. Привезли набори теплих речей, ремонтні комплекти, гігієнічні набори та набори для людей з особливими потребами, матраци, ковдри, постільну білизну та спальні мішки, ліхтарі на сонячних батареях, баки та контейнери для питної води.

Для Милівської тергромади Міжнародна організація з Міграції передала потужні генератори, які використовуватимуть для відновлення централізованого водопостачання. Також від ЮНІСЕФ громада отримала модульні котельні для обігріву великих приміщень – ФАПів, дитсадків або інших обʼєктів інфраструктури.

Працюємо далі!

Джерело