У Запорізькій області відзначили свято української музики В обласному центрі на базі фахового музичного…

У Запорізькій області відзначили свято української музики

В обласному центрі на базі фахового музичного навчального закладу підбито підсумки обласного свята української музики «Моя Україна – музична країна!». Через активні бойові дії на території Запорізької області вирішено провести захід у відео форматі. Члени журі переглянули виступи учнів мистецьких шкіл та визначили кращих виконавців в різних номінаціях.

Свято української музики «Моя Україна – музична країна!» започатковано у 2023 році Департаментом культури та інформаційної політики облдержадміністрації та комунальним закладом «Запорізький фаховий музичний коледж ім. П.І. Майбороди» та проводилося комунальною установою «Обласний методичний центр культури та мистецтва» Запорізької обласної ради з метою патріотичного виховання підростаючого покоління та популяризації кращих творів композиторів української класичної і сучасної музики.

До складу журі запрошено провідних викладачів Запорізького фахового музичного коледжу ім. П.І. Майбороди на чолі із заслуженим працівником культури України, керівником фахового мистецького коледжу Сергієм Пелюком.

На розгляд членам журі надіслано 126 відео виступів учнів мистецьких шкіл Запорізького району з усіх фахів та спеціальностей.

За результатами роботи членів журі визначено лауреатів, дипломантів та учасників свята української музики, яких буде нагороджено дипломами.

Своєю яскравістю, професіоналізмом, віртуозним виконанням музичного твору членів журі свята вразив виступ учня Запорізької дитячої музичної школи № 6 Костянтина Передрія (клас викладача Сергія Передрія), якому одностайно було присуджено звання володаря Гран-Прі свята української музики.

Як зазначив директор Департаменту культури та інформаційної політики облдержадміністрації Владислав Мороко, одним із пріоритетних стратегічних заходів Департаменту є патріотичне виховання підростаючого покоління та оновлення виконавського репертуару, насамперед виконання творів українських композиторів та композиторів Запорізького краю. Не зважаючи на те, що в Запорізькій області наразі проходять активні бойові дії, учні мистецьких шкіл здобувають мистецьку освіту у дистанційному форматі, приємно відзначити велику кількість учасників свята української музики та якісну професійну підготовку до виступів.

Патріотично налаштованими були учасники номінації «Композиція», які виконували власні твори «Героїчна Україна», «З Україною в серці», «Незламність», бо саме підростаюче покоління – майбутня еліта нашої незламної держави.

🇺🇦 Сайт ЗОВА 🇺🇦 | Facebook ЗОВА 🇺🇦 | YouTube ЗОВА

Джерело