«Неможливе у людей стало можливим через Ісуса Христа», – митрополит Василій Семенюк

29 січня архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій Семенюк з пастирським візитом відвідував парафію св. Бориса і Гліба смт. Велика Березовиця. Спільно із настоятелем храму о. Андрієм Тихом владика відслужив Божественну Літургію, на якій молився за український народ та військо.

«Неможливе у людей стало можливим через Ісуса Христа», - митрополит Василій Семенюк«Ім’я Закхей означає бути чистим. Та воно було у протиріччі із його способом життя і діяльністю, – наголосив архиєрей у своїй проповіді. – Однак Ісус поєднав цю протилежність в одну цілість, перетворивши її синівство Авраама та спасіння. Будучи митарем, багатим в нечесний спосіб, Закхей, згідно з Законом, знаходився поза спасінням. Але простота і щирість серця Закхея відкрили Йому шлях до Бога та спасіння. Неможливе у людей стало можливим для нього через Ісуса Христа.

Книжники і фарисеї чи багатий юнак вважали себе тілесно й духовно чистими – морально досконалими, насправді їхні душі виявилися забруднені сліпотою гордості. Цим вони втратили Боже благословення та спасіння від Ісуса Христа. Натомість Закхей та інші розкаяні грішники отримали від Христа справжню чистоту душі й розуму, бо пізнали в Ньому Бога та Його велику любов до людей і прийняли Його як свого Спасителя.

«Неможливе у людей стало можливим через Ісуса Христа», - митрополит Василій СеменюкНа прикладі Закхея бачимо, як власне добро служить добру інших людей, зокрема пізнанню Бога, провадить їх до Ісуса та спасіння. Його покаяння Спаситель підсумував словами: «Сьогодні на цей дім зійшло спасіння, бо й він син Авраама». Своїм наверненням митар Закхей отримав спасіння не тільки для себе, а Й для свого дому – своєї сім’ї».

Цього дня кир Василій візитував парафію УГКЦ у смт. Великі Бірки, де душпастирюють о. Іван Яцик та о. Володимир Тульба, а також парафію м. Скалат, якою провадить о. Юрій Кіндзерський. На кожній з парафій архиєрей відслужив Молебень до Христа Чоловіколюбця, словами духовних настанов підтримав вірних на дусі, вірних просив про молитву і підтримку українського війська. Відтак відбувся різдвяний духовний концерт від братів-семінаристів.

«Неможливе у людей стало можливим через Ісуса Христа», - митрополит Василій Семенюк «Неможливе у людей стало можливим через Ісуса Христа», - митрополит Василій Семенюк «Неможливе у людей стало можливим через Ісуса Христа», - митрополит Василій Семенюк «Неможливе у людей стало можливим через Ісуса Христа», - митрополит Василій Семенюк «Неможливе у людей стало можливим через Ісуса Христа», - митрополит Василій Семенюк «Неможливе у людей стало можливим через Ісуса Христа», - митрополит Василій Семенюк «Неможливе у людей стало можливим через Ісуса Христа», - митрополит Василій Семенюк «Неможливе у людей стало можливим через Ісуса Христа», - митрополит Василій Семенюк «Неможливе у людей стало можливим через Ісуса Христа», - митрополит Василій Семенюк «Неможливе у людей стало можливим через Ісуса Христа», - митрополит Василій Семенюк «Неможливе у людей стало можливим через Ісуса Христа», - митрополит Василій Семенюк «Неможливе у людей стало можливим через Ісуса Христа», - митрополит Василій Семенюк «Неможливе у людей стало можливим через Ісуса Христа», - митрополит Василій Семенюк «Неможливе у людей стало можливим через Ісуса Христа», - митрополит Василій Семенюк «Неможливе у людей стало можливим через Ісуса Христа», - митрополит Василій Семенюк  

пресслужба архиєпархії

 

Джерело