Три добрі новини на вечір вівторка. 📍ЗСУ в першій хвилі внесків від партнерів отримають від 120 до 140 одиниць сучасних західних танків

Три добрі новини на вечір вівторка.

📍ЗСУ в першій хвилі внесків від партнерів отримають від 120 до 140 одиниць сучасних західних танків. Про це повідомив глава МЗС України Дмитро Кулеба. «Це – Leopard 2, Challenger 2, M1 Abrams. І дуже розраховуємо на Leclerc», – сказав міністр. За його словами, «танкова коаліція» нині налічує 12 учасників. Сьогодні ж стало відомо, що міністр оборони Норвегії Бйорн Аріль Грам розповів, що його країна відправить танки Leopard 2 в Україну якнайшвидше, найімовірніше – в кінці березня.

📍Імпорт української пшениці до ЄС суттєво збільшився: із 287 тисяч тонн 2021 року до 2,8 мільйона тонн 2022-го. Зросли обсяги імпорту й іншої української сільгосппродукції. Про це заявив єврокомісар із питань сільського господарства Януш Войцеховський. І якщо раніше ЄС обмежував імпорт, то зараз про це навіть не йдеться. ЄС відкритий для аграріїв України.

📍І на завершення про новий дипломатичний «прорив» білорусі. Самопроголошений президент білорусі лукашенко, який перебуває з візитом у Зімбабве, подарував своєму колезі Еммерсону Мнангагве білоруський трактор… не смійтеся… з бантиком у білоруських радянських кольорах. А президент Зімбабве вручив лукашенку опудало лева. білоруський диктатор приїхав налагоджувати економічні стосунки, але нагадаю, що Зімбабве – одна з найбідніших країн світу. Ну де приймають… Обирати лукашенку вже не доводиться.

Все буде Україна! 🇺🇦

Джерело