Владика Василій відвідав деокуповані Ірпінь та Бучу на Київщині

Владика Василій відвідав деокуповані Ірпінь та Бучу на Київщині

28 січня владика Василій, екзарх Харківський відвідав регіони Київської області, які постраждали від російської окупації. Цього дня архиєрей відвідав міста Бучу, а також Ірпінь, зокрема, Парафію Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ.

Владика Василій відвідав деокуповані Ірпінь та Бучу на Київщині

До Ірпеня разом з владикою Василем завітали високодостойні гості: президент “Карітас Європа” о. Міхаель Ладау, гуманітарний директор “Карітасу-Європа” Жан-Ів Терлінден, президент “Карітас-Україна” Тетяна Ставнича, генеральний секретар “Карітас-Спес-Україна” о. В’ячеслав Гриневича та інші представники спільноти “Карітас”.

На Святій Літургії, у своєму слові Владика Василій звернувся до присутніх із словами надії та закликав спільно переносити важкі часи, мандруючи до омріяної Перемоги і миру. Також екзарх Харківський зазначив: “Коли я заїхав до міста Ірпеня, то мені одразу перед очима постало моє місто Харків, яке також зазнало руїни і ран від російської агресії”.

Президент “Карітас-Європа” – о. Міхаель наголосив: “те, що ми побачили, дає можливість ще більше роздумувати над планами і стратегіями підтримки у різний спосіб України та її громадян, до перемоги і на майбутнє”. Владика Василій як голова Синодального відділу УГКЦ із соціального служіння подякував гостям за допомогу людям, які постраждали та страждають від російської агресії.

Владика Василій відвідав деокуповані Ірпінь та Бучу на Київщині

Після Літургії присутні спільно помолилися Панахиду, а відтак Владика Василій з представниками Карітасів завітали на зустріч в Парафіяльний центр, де збираються родини полеглих Захисників України.

Опісля на Ірпінському міському кладовищі, на Алеї Слави, пройшла спільна молитва за воїнів та загиблих мирних мешканців міста.

За матеріалами пресслужби парафії Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ м.Ірпеня

Джерело