Спілкування з представниками ЗМІ Володимира Зеленського та Александра Ван дер Беллена

«Сьогодні були доволі детально обговорені питання енергетики, економіки, нашої гуманітарної співпраці, розвитку громад – усього того, що допомагає зберігати та відновлювати нормальне життя під час війни. А також ми обговорили питання нашої політичної співпраці в Європі та на міжнародних майданчиках.

Австрія є нейтральною державою у військовому сенсі слова. Але в ширшому сенсі, як захисник життя та наших спільних європейських цінностей, Австрія надає підтримку Україні.

Усе це чітко демонструє, що Австрія бачить, яке зло Росія принесла своєю агресією в Україну. Та Австрія може допомагати захисту життя наших людей і всіх європейців, чиє життя Росія також прагне зруйнувати.

Саме в такому контексті – допомоги захисту життя – ми сьогодні обговорили перспективи подальшої співпраці між нашими державами.

Вірю, що ці питання будуть вирішені на основі наших спільних цінностей – цінностей свободи, демократії, верховенства права та прав людини».

Спілкування з представниками ЗМІ Президента України Володимира Зеленського та Федерального президента Австрії Александра Ван дер Беллена після зустрічі в Києві.

Джерело