Три добрі новини для вечора середи. 📍Ще 15 тисяч українських військових пройдуть навчання в межах тренувальної місії ЄС для ЗСУ

Три добрі новини для вечора середи.

📍Ще 15 тисяч українських військових пройдуть навчання в межах тренувальної місії ЄС для ЗСУ. Раніше йшлося про навчання 15 тисяч українських військових у Німеччині, Польщі та інших країнах-членах ЄС. Проте обсяги місії вирішили подвоїти і навчити 30 тисяч осіб. Пропонують бойову підготовку для рот і тактичні навчання для штабу бригади та підпорядкованих їй штабів батальйонів. Також йдеться про підготовку інструкторів, медичну підготовку та навчання з використання систем озброєння у тісній співпраці з промисловістю.

📍До Фонду підтримки енергетики України надійшло понад 140 млн євро. Донорами виступили Німеччина, Велика Британія, Іспанія, Австрія, Данія, Європейська Комісія, організації KfW, ERRA та REKK. Частину коштів – 108 млн євро – спрямували на закупівлю енергетичного обладнання, палива та послуг для задоволення критичних потреб енергетичних компаній. Фонд ПЕУ створений у квітні 2022 року. Він дає можливість урядам, міжнародним фінансовим організаціям, а також приватним донорам надавати екстрену підтримку енергетичному сектору.

📍Від чотирьох до шести Leopard 2A4. Саме стільки танків Іспанія планує поставити Україні. Рішення щодо кількості залежатиме й від внеску, який зроблять інші країни «танкової коаліції». Нагадаємо, глава МЗС України Дмитро Кулеба повідомив, що в першій хвилі ЗСУ очікують від 120 до 140 одиниць сучасних західних танків.

Слава Україні! 🇺🇦

Джерело