19 прикордонників отримали державні нагороди

100 українських Героїв нагороджено учора орденами та медалями, відповідно до Указу Президента України, за виконання службового обов’язку в умовах, пов’язаних із ризиком для життя під час заходів відсічі та стримування збройної агресії рф.

Вручив державні нагороди виконувач обов’язків міністра внутрішніх справ України Ігор Клименко.

«Перемога кується саме такими людьми, як ви. Хочу кожному з вас сказати слова вдячності за те, що ви робите вже майже рік. За 11 місяців змінилася країна й усі ми. Не змінилося лише те, що завжди було в наших серцях, і те, як ми любимо свою країну», – звернувся до нагороджених виконувач обов’язків міністра, згадавши про прикордонників та нацгвардійців, які в ці хвилини героїчно боронять українські фортеці Бахмут і Авдіївку.

Серед нагороджених прикордонників і захисник Маріуполя Олександр МОРСЬКИЙ.

«Ми зайняли оборону в морському порту Маріуполя. Наше завдання було не дати можливості ворогу зайти в порт та висадити свій десант… Згодом я переїхав на Азовсталь. Там була потрібна людина, яка б уміла керувати катером, адже суходолом шлях до підприємства вже фактично був відрізаний. Завдяки катеру я перевозив особовий склад, евакуйовував поранених…», – розповідає охоронець державного кордону.

Олександр має мрію – обов’язково повернутися у Маріуполь, адже там пройшла половина його життя.

Разом ми здатні втілювати мрії, здатні наближати Перемогу!

Слава Україні!

Джерело