Прикривалася «Новою поштою»: волинянка ошукала продавчиню книг в інтернеті

  • Автор допису:

Продаючи книги через інтернет, волинянка натрапила на шахрайку, яка прикривалася сервісом «Нової пошти» і намагалася дістатися до її карткових рахунків.

Свою історію продавчиня розповіла у фейсбуці. Перевіривши інформацію, фактчекери проєкту «Брехунець» з’ясували, що описана операція купівля продажу – ні що інше, як звичайне шахрайство.

ШАХРАЙСТВО

З чого ж усе починалося? У своєму дописі жінка зазначила, що на її оголошення з продажу книги відгукнулася лучанка, яка хоче купити літературу. 

Вона написала, що гроші відправила у систему «Нової пошти» та скинула продавчині посилання, куди треба перейти, вказати дані картки, щоби нібито отримати гроші за книжку.

«Я по дурості вказала. Але мої картки були без особистих грошей. Сьогодні вони заблоковані», – написала ошукана продавчиня.

На підтвердження того, що історія правдива, жінка опублікувала скриншот із номером телефону шахрайки, де збоку екрану видніється фрагмент листування, а також дані про отримувача книг. Судячи з цієї інформації, так званим «покупцем» книг мала бути лучанка Ольга.

Прикривалася «Новою поштою»: волинянка ошукала продавчиню книг в інтернеті

СПРОСТУВАННЯ

У представництві «Нової пошти» журналістам «Брехунця» повідомили, що у них справді є вищезгадана послуга. Вона називається «Контроль оплати» і дозволяє проводити розрахунок через систему компанії.  

Втім, цей сервіс доступний лише «великим» клієнтам – компаніям, які мають відповідний договір із «Новою поштою». Звичайним фізичним чи юридичним особам така послуга недоступна.

ВИСНОВОК

Користуючись довірливістю людей, шахраї просто прикриваються сервісом «Нова пошта», аби дістатися до банківських рахунків своїх жертв. Тому при покупках та продажі в інтернеті будьте уважні, щоб не потрапити на гачок ошукантів.

Читайте також:Волинянам масово розсилають у Telegram фішингове посилання