Спілкування з представниками ЗМІ Володимира Зеленського та Урсули фон дер Ляєн

«Ми почали два дуже важливі євроінтеграційні дні в Україні. Сьогодні – переговори з пані Президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн і спільна робота Колегії Єврокомісії та Уряду України. Завтра – саміт Україна – Європейський Союз.

Це час, коли наші спільні домовленості та рішення тут, у Києві, означатимуть зміцнення всієї Європи. Бо збільшення нашої співпраці, подальша інтеграція України та ЄС – це зміцнення загальноєвропейських можливостей захищати життя. Життя вільних людей у вільній та мирній Європі. У такій, про яку мріяли батьки – засновники Євросоюзу та покоління європейців у різних країнах.

Вони мріяли, щоб Європа була надійно захищена від агресій, шовінізму та спроб силового перерозподілу кордонів. Вони мріяли, щоб у Європі панувала демократія та були захищені права кожної людини і кожної спільноти. Вони мріяли, щоб ніколи знову в Європі не було спалення міст і депортацій.

Зараз очевидно, що реалізувати таку мрію про мирну Європу можна лише разом з Україною і лише перемагаючи Росію».

Спілкування з представниками ЗМІ Президента України Володимира Зеленського та Президента Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн після зустрічі в Києві.

Джерело