Три добрі новини для вечора четверга. 📍Україна зміцнює відносини з ЄС. Президент Володимир Зеленський під…

Три добрі новини для вечора четверга.

📍Україна зміцнює відносини з ЄС. Президент Володимир Зеленський під час зустрічі з Президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн у Києві повідомив, що отримав звіт щодо другої частини опитувальника, який Україна заповнила для здобуття кандидатства в члени ЄС. Крім того, Глава держави заявив, що цими днями триватиме робота з європейськими партнерами для підготовки наступної фази євроінтеграції України, посилення захисту від російської агресії та відбудови країни. Розглядатимуть економічні, фінансові, соціальні, енергетичні та гуманітарні питання.

📍Рада ЄС ухвалила подальшу військову допомогу ЗСУ в межах Європейського фонду миру (EPF). Йдеться про сьомий пакет вартістю 500 млн євро, а також 45 млн євро на підтримку тренувальної місії ЄС (EUMAM Ukraine). «Ми продовжуватимемо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно», – наголосив Високий представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель. Завдяки сьомому пакету загальний внесок ЄС у межах EPF для України становитиме 3,6 млрд євро.

📍Швеція надала 570 тонн обладнання для відновлення енергетичної інфраструктури України. Це 46 вантажів гуманітарної допомоги. Майже половину спрямували протягом останніх двох тижнів. Серед обладнання – генератори, силові трансформатори, накопичувачі електроенергії, освітлювальні вежі. Дякуємо партнерам, які роблять внесок в енергетичну безпеку України.

Слава Україні! 🇺🇦

Джерело