За добу поліцейські зафіксували 50 ударів по території регіону Під прицілом російських терористів опинилися жителі Запорізького

За добу поліцейські зафіксували 50 ударів по території регіону

Під прицілом російських терористів опинилися жителі Запорізького, Василівського та Пологівського районів. Пошкоджень зазнали близько десяти житлових будинків. Інформації про поранених і загиблих не надходило.

Вчора окупанти завдали 9 ударів по території Пологівщини, застосувавши авіацію та реактивні системи залпового вогню, ще 41 удар зафіксовано з використанням артилерійських систем.
Під ворожий вогонь потрапили Комишуваха Запорізького району, Гуляйполе, Оріхів, Новоандріївка, Новоданилівка, Нестерянка, Білогір’я, Мала Токмачка, Малинівка, Ольгівське, Чарівне, Червоне Пологівського району, Приморське, Плавні Василівського району.

Вчора ввечері росіяни обстріляли зі ствольної артилерії Комишуваху Запорізького району. Поліцейські задокументували влучання в будинок на одній із вулиць селища.

Вибуховою хвилею та уламками снарядів пошкоджені чотири довколишніх оселі, в них потрощені фасади, дахи, вікна та паркани. Внаслідок ворожого обстрілу села Приморське Василівського району в одному з будинків повилітали вікна.

Жителі Гуляйпільської та Оріхівської громад також повідомили до поліції про наслідки влучань після чергового акту збройної агресії. Постраждали переважно житлові будинки місцевих мешканців.

Усі факти збройної агресії задокументовані правоохоронцями. За зібраними доказовими матеріалами слідчі поліції та УСБУ відкрили кримінальні провадження за статтею 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Запорізької області

🇺🇦 Сайт ЗОВА 🇺🇦 | Facebook ЗОВА 🇺🇦 | YouTube ЗОВА

Джерело