Три добрі новини для вечора п’ятниці. 📍Україна виконала Угоду про асоціацію із Євросоюзом на 72%

Три добрі новини для вечора п’ятниці.

📍Україна виконала Угоду про асоціацію із Євросоюзом на 72%. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський на пресконференції за підсумками саміту Україна – ЄС за участі Президента Європейської ради Шарля Мішеля та Президента Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн. Володимир Зеленський наголосив на потужних результатах двох євроінтеграційних днів. Йдеться про позитивну оцінку виконання Україною семи рекомендацій, схвалення плану дій щодо подальшої інтеграції секторів економіки України до спільного ринку ЄС, рішення про виділення 1 млрд євро на проєкти в межах Fast Recovery Plan і додаткове фінансування оборони нашої держави. Також важливими є рішення про пришвидшення підготовки 10 пакету санкцій ЄС проти росії та зафіксоване у спільній заяві рішення про початок переговорів про вступ України до ЄС і підтримка української формули миру.

📍Відсьогодні по всій Україні стартувала національна кампанія добровільного рекрутингу «Гвардія наступу». Її мета – сформувати додаткові 8 бригад Нацгвардії, Нацполіції та Державної прикордонної служби під егідою Міністерства внутрішніх справ. Нові підрозділи мають посилити наступальний потенціал України. Це не мобілізація, а добровільний набір. Наразі працює офіційний сайт кампанії, де можна знайти більше інформації про бригади, а також подати онлайн-заявку. Запис у нові підрозділи структур МВС відбувається й у ЦНАПах.

📍Абсолютний рекорд. У Литві за годину зібрали 1 млн євро на радари ППО для України. Про це повідомив координатор збору Андрюс Тапінас. Більше того – литовська IT-компанія пізніше подвоїла цю суму. Дякуємо партнерам за активну допомогу.

Слава України! 🇺🇦

Джерело