У Тернопільському медуніверситеті Главі УГКЦ подарували портрет на фоні Почаївської лаври

Сьогодні, 3 лютого, у Тернопільському національному медичному університеті імені Івана Горбачевського відбулася зустріч із Главою УГКЦ Блаженнішим Святославом. У ній взяли участь студенти, викладачі, тернополяни. Викладачка Олександра Олещук розповіла Суспільному, що від імені студентсько-викладацького складу Блаженнішому Святославу подарували його портрет на фоні Почаївської лаври.

У Тернопільському медуніверситеті Главі УГКЦ подарували портрет на фоні Почаївської лаври“Лавра – це є велика загальнодержавна народна святиня. З цим монастирем і з цією чудотворною іконою пов’язана історія нашої церкви, зокрема, нашої церкви у тодішній Російській імперії. Це є символ, який має працювати на Україну. Ми б дуже хотіли мати можливість там молитися”, – сказав Глава УГКЦ.

Олександра Олещук запитала Святослава Шевчука про роботу капеланів під час війни: “Мене цікавить: військовий медик – це людина, яка допомагає в тилу в час війни, військовий капелан – той, хто допомагає душі в час війни. Як в такий час військові капелани справляються з усіма душевними болями, з душевними травмами, які спричинила війна?” – каже викладачка.

Запитання главі УГКЦ підготували тернополянки Оксана Фармега та Наталія Борсук: “Коли втратила брата троюрідного, було питання, чому гинуть найкращі, а наші вороги так просто собі вільно живуть і творять ті злочини, які ми бачимо кожного дня?” – говорить Оксана.

“Мене, як і всіх, турбує, чому така ситуація в нас, в Україні, чому ворог нападає саме на нас, чому вбиває мирних людей, дітей?” – сказала Наталія.

Блаженніший Святослав розповів, як для нього почалася повномасштабна війна: “Пригадую тоді, 24 лютого, перед моїми очима відкрилася жахлива картина. Стоячи на сходах нашого Патріаршого собору і дивлячись на правий берег Дніпра, на золотоверхий Київ, я побачив, як падають бомби, як кружляють російські гелікоптери. В мене було таке відчуття, що я бачу подібну картину, як пророк Єремія, який бачив зруйнування Єрусалиму”.

У Тернопільському медуніверситеті Главі УГКЦ подарували портрет на фоні Почаївської лавриСвятослав Шевчук відповідав на запитання студентів: “Зараз у війні бере участь багато українців, які вимушені вбивати. Які особливості духовного супроводу наших воїнів? На жаль, під час війни для того, щоб врятувати одне життя, ми змушені забирати інше життя. Не тому, що ми хочемо когось вбивати, а тому, що ми змушені тільки в такий спосіб захищати свій народ і свою батьківщину. Чи скасовує війна Божу заповідь: “Не убий? ” Ні”.

Глава Української греко-католицької церкви розповів також про плани об’єднатися з Українською православною церквою: “Це місія східних католицьких церков – працювати над єдністю між християнами. Це не є дуже легка і проста справа, тому що єдність між християнами – це дорога зцілення ран, ран минулого. Є рани історичні, рани богословські й багато інших. Думаю, ця дорога не буде вічною… Ми знаємо, що Україна переможе. Я вірю в перемогу, знаю, що вона буде, бо я бачив, як в перші дні війни наші хлопці навіть внутрішньою силою захищали наш Патріарший собор”, – сказав глава УГКЦ Святослав Шевчук.

У Тернопільському медуніверситеті Главі УГКЦ подарували портрет на фоні Почаївської лаври У Тернопільському медуніверситеті Главі УГКЦ подарували портрет на фоні Почаївської лаври У Тернопільському медуніверситеті Главі УГКЦ подарували портрет на фоні Почаївської лаври У Тернопільському медуніверситеті Главі УГКЦ подарували портрет на фоні Почаївської лаври У Тернопільському медуніверситеті Главі УГКЦ подарували портрет на фоні Почаївської лаври У Тернопільському медуніверситеті Главі УГКЦ подарували портрет на фоні Почаївської лаври У Тернопільському медуніверситеті Главі УГКЦ подарували портрет на фоні Почаївської лаври У Тернопільському медуніверситеті Главі УГКЦ подарували портрет на фоні Почаївської лаври У Тернопільському медуніверситеті Главі УГКЦ подарували портрет на фоні Почаївської лаври У Тернопільському медуніверситеті Главі УГКЦ подарували портрет на фоні Почаївської лаври У Тернопільському медуніверситеті Главі УГКЦ подарували портрет на фоні Почаївської лаври У Тернопільському медуніверситеті Главі УГКЦ подарували портрет на фоні Почаївської лаври  

джерело suspilne.media

світлини пресслужб ТОДА та ТНМУ

Джерело