Заяви та спілкування з представниками ЗМІ Володимира Зеленського, Урсули фон дер Ляєн і Шарля Мішеля

«Те, що саме зараз, майже через рік після початку повномасштабної війни, ми провели в столиці України змістовний саміт Україна – ЄС, дуже наочно доводить, що нас, українців та всіх європейців, Росії точно не вдасться зламати.

Ми стали міцніше за цей рік – Україна та вся Європа. І це досягнуто завдяки тому, що ми працюємо дійсно разом заради безпеки й свободи українців та всіх європейців.

Вчорашнє спільне засідання Уряду України та Колегії Єврокомісії та сьогоднішній саміт показали, що наша інтеграція є незворотною та має повну підтримку європейців. Цьогоріч ми можемо ще прискорити відповідні процеси. Фактично саме цьому присвячена наша сьогоднішня зустріч.

Я вдячний нашим друзям: пану Мішелю, пані фон дер Ляєн, пану Боррелю – за особисте лідерство як у підтримці України на шляху до членства в Євросоюзі, так і у зміцненні єдності серед країн Європи заради припинення злочинної російської агресії та захисту наших із вами спільних цінностей.

І це дійсно важливо, що в такий відповідальний час на чолі європейських інституцій стоять люди, які здатні швидко й сміливо ухвалювати амбітні рішення, що посилюють усіх нас».

Заяви та спілкування з представниками ЗМІ Президента України Володимира Зеленського, Президента Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн та Президента Європейської ради Шарля Мішеля за підсумками 24-го саміту Україна – ЄС.

Джерело