Захисники Маріуполя разом з Омбудсманом Дмитром Лубінцем зустрілися із Вселенським Патріархом Варфоломієм

Днями українські герої, серед яких і прикордонники – захисники Маріуполя – Ігор Кучер та Валерій Падитель, разом з Омбудсманом Дмитром Лубінцем, зустрілися у Стамбулі зі Вселенським Патріархом Варфоломієм.

У складі делегації також були наші українські героїні – військова медикиня Мар’яна Мамонова, захисниця Маріуполя Катерина Поліщук (Пташка) та військовослужбовець полку «Азов» Владислав Датчук (Доцент), а також родичі заручників, яких тримає РФ ще з 2014 року.

Напередодні зустрічі у Соборі Святого Георгія відбулося богослужіння за перемогу України.

«Під час аудієнції з Його Всесвятістю, Архієпископом Константинополя – Нового Рима і Вселенським Патріархом Варфоломієм обговорили питання миру. Подякував за молитви та всебічну підтримку українського народу, який бореться за життя, за право будувати свою незалежну державу, в якій панують норми права і моралі. Крім того, розповів про гуманітарні проблеми та питання, пов’язані з репатріацією тяжкопоранених, обмінами військовополонених та поверненням цивільних заручників», – повідомив Омбудсман

Водночас Варфоломій зазначив, що вже надіслали листа Митрополитам, які перебувають в Європі, щоб вони подбали про українців, які зараз там. Тобто кожна митрополія, яка знаходиться у Вселенського патріархату в Європі, подбає про українців.

Також Варфоломій нагадав, що у березні минулого року відвідав Польщу, через місяць після початку широкомасштабної війни в Україні, на запрошення Президента Польщі, де зустрів українців-біженців. За його словами, це був дуже гіркий досвід – бачити людей, які насильно були вимушені виїхати з країни. А за рік до того, на запрошення Президента Володимира Зеленського він відвідав Україну.

Вселенський Патріарх зазначив, що має повну довіру на Божу волю і на мужність українського народу. Тому впевнений у перемозі України. Це буде не просто перемога України, а перемога справедливості та правди.

«Весь вільний світ – на боці України і надає допомогу, щоб ми могли протистояти ворогу!» – констатував Омбудсман.

ФОТО: https://web.tlgrm.app/#-1366762330 

Джерело