Житомирська обласна військова адміністрація разом з Дитячим фондом ООН ЮНІСЕФ продовжує розробляти та втілювати…

Житомирська обласна військова адміністрація разом з Дитячим фондом ООН ЮНІСЕФ продовжує розробляти та втілювати...
Житомирська обласна військова адміністрація разом з Дитячим фондом ООН ЮНІСЕФ продовжує розробляти та втілювати...
Житомирська обласна військова адміністрація разом з Дитячим фондом ООН ЮНІСЕФ продовжує розробляти та втілювати...

Житомирська обласна військова адміністрація разом з Дитячим фондом ООН ЮНІСЕФ продовжує розробляти та втілювати у життя нові соціальні ініціативи для жителів громад Житомирщини та переселенців.

На цьому тижні під час зустрічі з головою Представництва ЮНІСЕФ в Україні Муратом Шахіним обговорили новий проєкт зі створення спільно з громадською організацією «In Touch Ukraine Foundation» поряд з трасою Київ-Чоп безпечного і затишного простору «Спільно. Найбільший Пункт Незламності України». На випадок довготривалого зникнення світла, українці, які будуть рухатися на Захід нашої країни, матимуть можливість зупинитись та отримати необхідні для них адміністративні та соціальні послуги, зігрітися, прийняти душ, отримати харчові набори. Зокрема, тут планується розмістити дитячу точку «Спільно» – різноманітні активності для дітей із залученням дитячих організацій області мають допомогти малечі перемикнутися, та позбутися стресу у надзвичайних умовах евакуації. Загальна місткість центру – від 800 українців, які потребують допомоги.

Ще один важливий напрямок – це підтримка наших дитячих будинків сімейного типу й сімейних форм виховання. Разом з волонтерами ми надаємо необхідну гуманітарну допомогу для родин, які дарують родинне тепло дітям. Підтримка міжнародних організацій, серед них й ЮНІСЕФ, стане у великій нагоді дітям, що перебувають у сімейних формах виховання. Насамперед ми говоримо про додаткове навчання для таких родин та матеріальне забезпечення вже створених сімей. Також обговорили ініціативу щодо фінансової підтримки для сімей, які постраждали в результаті військової агресії та втратили одного та двох батьків. Найближчим часом механізм таких виплат має запрацювати на Житомирщині, а згодом буде масштабований на всю Україну.

Дякуємо ЮНІСЕФ за співпрацю та ті проєкти, що успішно реалізовуються в нашій області!

📩 Telegram | 😎 Facebook | 📺 YouTube | 🔋 Сайт

Джерело