І чотирилапих навчає, і ворогів нищить

Попри свій юний вік, прикордонник Володимир Занько має досвід не лише у підготовці службових собак, а й у знищенні ворогів.

Майже три роки хлопець займається підготовкою найменших  чотирилапих охоронців державних рубежів і в його руках пухнасті малюки стають справжньою «грозою контрабандистів».

Та коли ворог прийшов на нашу землю, Володимир ні на мить не вагався та вирушив захищати свою країну.

У складі зведеного підрозділу хлопець понад три місяці боровся з російським агресором на Донеччині. 21-річний прикордонник не маючи бойового досвіду, мужньо боронив рідну землю, адже переконаний, що правда за нами і Україна переможе.

«До війни неможливо підготуватися, але перебуваючи на передовій, для мене головне було чітко розуміти свої завдання, звикнути до тієї обстановки та бути обачним. Мене мотивувало те, що я маю повернутися до своїх батьків живим, продовжити займатися кінологією, а найбільше – перемога над ворогом», – поділився кінолог.

Сьогодні Володимир продовжує займатися улюбленою справою. За час, доки він воював, на нього чекало підростаюче чотирилапе покоління. Зараз у кінолога нова підопічна – п’ятимісячна німецька вівчарка Феста.

«З Фестою я проводжу більшість свого часу, вчу долати перешкоди та виконувати команди, так ми звикаємо один-до-одного. Для мене вона стала розрадою та допомагає адаптуватися після «відрядження», – говорить Володимир.

Такі Герої надихають своїм прикладом, адже незважаючи на юний вік, готові мужньо боронити рідну землю від ворога, аби в Україні запанував мир та перемога!

Джерело