Основне із брифінгу голови правління НЕК «Укренерго» Володимира Кудрицького щодо ситуації з енергопостачанням Одеси та Одеської області:

Основне із брифінгу голови правління НЕК «Укренерго» Володимира Кудрицького щодо ситуації з енергопостачанням Одеси та Одеської області:

🔹На підстанції, яка забезпечувала електроенергією Одесу та Одеський район, сталася аварія. В місті та прилеглому районі діють серйозні обмеження енергопостачання. Наразі заживлена критична інфраструктура міста. Ведеться робота над перезаживленням таких об'єктів від автономних джерел, щоб вивільнені потужності віддавати побутовим споживачам.

🔹Обладнання, яке сьогодні вийшло з ладу, неодноразово постраждало від атак. Його відновлювали, але фізичний ресурс цього обладнання, на жаль, вичерпався. Починаючи із 10 жовтня, усі критично важливі підстанції, які живлять Одесу та Одеську область, зазнали ушкоджень: на них відбулося по декілька атак. Внаслідок цих атак було втрачено багато обладнання, у тому числі автотрансформаторного. Через це знизилася надійність живлення регіону.

🔹 Ведеться робота над включенням усіх можливих ліній електропередачі – як магістральних, так і розподільчих – щоб максимально сконцентрувати наявний мережевий ресурс на подачу потужності в Одесу.
НЕК "Укренерго" разом із "ДТЕК Одеські електромережі" працюватиме над резервними схемами живлення споживачів на півночі області, у її південно-західній частині, щоб максимізувати ресурс для обласного центру.

🔹 Для того, щоб полегшити ситуацію в місті, "Укренерго" сфокусується на одному з енергооб’єктів, щоб якомога швидше подати додаткову потужність саме в Одесу та Одеський район.
https://www.youtube.com/watch?v=gNkt8Huax70

Джерело