Продовжуємо працювати, аби повернути нормальне життя на звільнену Херсонщину

Продовжуємо працювати, аби повернути нормальне життя на звільнену Херсонщину. Детальніше про те, що зроблено 3 лютого👇

Для відновлення світла на Херсонщині працює 33 бригади, у складі яких 148 робітників та 56 одиниць техніки. Минулої доби енергетики працювали на лініях, що живлять Високопілля, Берислав, Кам’яне, Архангельське, Правдине, Барвінок, Зелений Гай, Комишани, Любимівку та Херсон. У Любимівці 3 лютого електропостачання відновили – підключено 402 точки обліку.

За дорученням Херсонської ОВА, пошкоджені російськими обстрілами будівлі у Херсоні відновлювали 50 робітників з ХОКАРС та ДСНС. Першочергові роботи проведено за 23 адресами. Загалом ремонтники закрили OSB-листами 83 вікна, з них 24 – у будівлі архіву.

Вибухотехніки Нацполіції обстежили 5 гектарів територій, де виявили 293 вибухонебезпечні предмети, знищили – 116. Піротехніки ДСНС перевірили понад 6 гектарів територій, вилучили та знешкодили 298 вибухівок.

З деокупованих територій Херсонщини евакуювали 98 осіб, з них 20 – це діти, а 4 – маломобільні люди. Потягом до Хмельницького вирушили 42 особи, автотранспортом евакуювалися 56.

Продовжується видача гуманітарної допомоги жителям Херсонщини. Загалом близько 6 тис. людей, що мешкають на звільнених територіях, отримали допомогу від міжнародних громадських організацій, благодійників та волонтерів. У громадах області роздавали продукти, гарячі обіди, свіжий хліб, питну воду, теплі речі, будматеріали та іншу необхідну продукцію.

Мешканцям сіл Білозерської громади надають електричні обігрівачі. Електричні конвектори передали до Томинобалківського, Надеждівського і Миролюбівського старостинських округів. Першочергово їх отримують люди похилого віку і соціально незахищені верстви населення.

У селища Козацьке і Веселе Новокаховської громади доставили будівельні матеріали, аби полагодити пошкоджені ворожими обстрілами будівлі і домівки місцевих мешканців. Херсонська обласна аварійно-рятувальна служба доправила 1110 OSB-плит.

Працюємо далі!

Джерело