Три добрі новини для суботнього вечора. 📍Черговий великий обмін полоненими

Три добрі новини для суботнього вечора.

📍Черговий великий обмін полоненими. Додому повернули 116 захисників, повідомив керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак. Зокрема, 87 воїнів ЗСУ, двоє з яких – із Сил спецоперацій, вісім бійців ТрО, семеро – з Нацгвардії, шестеро – з Нацполіції, п‘ятеро – з ДПСУ, двоє – з ВМС та один представник ДСНС.

📍Україна отримуватиме 2 гігавати електроенергії від Євросоюзу. Про це заявила Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час пресконференції за результатами саміту Україна – ЄС. «Спочатку Україна постачала електроенергію до ЄС. Зараз ситуація змінилася – Україна потребує електроенергії. Ми будемо постачати 2 гігавати електроенергії, які вам необхідні. Ми виступаємо єдиною енергетичною спільнотою. Саме в цьому проявляється солідарність, яку ми хочемо продемонструвати», – зауважила Урсула фон дер Ляєн.

📍Укрпошта видала перший мільйон LED-ламп за програмою ЄС та Уряду. Саме стільки нових енергоощадних ламп обміняли українці у поштових відділеннях із 31 січня по 3 лютого. Програма стартувала в обласних центрах і великих містах. Наразі лампи можна обміняти у відділеннях Укрпошти в Полтаві. Протягом місяця вони надійдуть у відділення по всій області. Для обласного центру вже отримали близько 100 тисяч ламп.

Слава Україні! 🇺🇦

Джерело