9:00 Хвилина мовчання Старший солдат Вадим Неволін, позивний Вєтєрок, загинув 15 червня 2022 року під час виконання…

9:00 Хвилина мовчання

Старший солдат Вадим Неволін, позивний Вєтєрок, загинув 15 червня 2022 року під час виконання...

9:00 Хвилина мовчання

Старший солдат Вадим Неволін, позивний Вєтєрок, загинув 15 червня 2022 року під час виконання бойового завдання на кордоні Сумської області. Воїну було 57 років.

Вадим народився у місті Марганець Дніпропетровської області. У 1975 році з родиною переїхав до міста Бобровиця на Чернігівщині. Закінчив місцеву школу №2. Зі шкільних років займався боксом, брав участь у змаганнях, займав призові місця. Став кандидатом у майстри спорту з боксу. У 1983 році закінчив з відзнакою училище та здобув фах "огранювача алмазів". Працював за спеціальністю на київському заводі «Кристал». Пройшов строкову військову службу у прикордонних військах. Після армії повернувся до боксу. Взяв участь у 51 бою, переміг у 40. Потім служив в органах МВС України. У 1991 році закінчив з відзнакою Львівську спеціальну середню школу міліції, здобув кваліфікацію юриста. Займався підприємницькою діяльністю. Більшу частину життя працював в органах юстиції Чернігівщини. У 2006-му закінчив Міжрегіональну Академію управління персоналом за спеціальністю «Правознавство». До лютого 2022 року працював начальником Ніжинського відділу Державної виконавчої служби.

З початком повномасштабної війни Вадим пішов захищати рідну країну. Приєднався до роти охорони першого відділу Ніжинського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Чернігівської області, що перебуває у складі Сухопутних військ ЗСУ. Був стрільцем-санітаром.

«Герої таки вмирають. У мене більше немає Тата. У нас було ще стільки спільних планів. Ти казав, що маєш видати мене заміж і дочекатися онуків. А твоє почуття гумору, твої жарти – мої улюблені. Як без них? », – каже донька загиблого Анастасія.

«20 років він був опорою для колективу, мудрим наставником та справедливим керівником», – зазначили колеги загиблого.

Поховали захисника у Бобровиці на Чернігівщині. У Вадима залишилися батьки, дружина Валентина, три доньки: Мар'яна, Марина й Анастасія.

@memorial_ukraine

Джерело