​​Аварійно-відновлювальні роботи на території Запорізької області тривають

​​Аварійно-відновлювальні роботи на території Запорізької області тривають

💡На сьогодні, 05 лютого, через пошкодження ліній електропостачання, опор та обладнання без електропостачання 24 012 споживачів у 71 населеному пункті Запорізької області.
Протягом минулої доби фахівці ПАТ "Запоріжжяобленерго" відновили енергопостачання знеструмлених раніше 5 950 абонентів на території обслуговування Степногірської дільниці та 691 споживача на території обслуговування Оріхівського районного відділення.
У м. Запоріжжя усунуто 2 одиничні відключення, що мали місце на минулий ранок. На ранок в Запорізьких міських електромережах має місце 1 одиничне відключення, яке планується усунути сьогодні.
По Гуляйпільському районному відділенню ситуація без змін. Через активні бойові дії та відсутність доступу до місць пошкодження електромереж аварійно-відновлювальні роботи вчора не проводилися, нових відключень не зафіксовано.
По Василівському, Михайлівському, Бердянському, Приморському, Мелітопольському, Якимівському, Веселівському, Кам’янсько-Дніпровському, Токмацькому, Більмацькому та Розівському районним відділенням через дії місцевої окупаційної «влади» доступу до електромереж та актуальної інформації щодо їх стану ПАТ «Запоріжжяобленерго» не має.

🔥За минулу добу ситуація із газопостачанням змін не зазнала. За інформацією АТ «Запоріжгаз» на сьогодні по області без газопостачання знаходиться 150 062 абоненти у 212 населених пунктах області. Через пошкодження магістральних газопроводів на території Запорізької та Донецької областей в області повністю відключені 199 та частково 13 населених пунктів.
Аварійно-відновлювальні роботи за можливості будуть проведені невідкладно після отримання допуску до місць пошкоджень та з урахуванням безпекової ситуації.
По ПрАТ «Мелітопольгаз» та тимчасово окупованим територіям області актуальна інформація щодо стану газопостачання відсутня.

💧За наявною інформацією на сьогодні на підконтрольних територіях області внаслідок бойових дій та обстрілів без централізованого водопостачання залишаються 16 населених пунктів Василівського та Пологівського районів. На підконтрольній території залишаються пошкодженими 12 об’єктів водопостачання (у т.ч. 2 каналізаційні насосні станції, 6 артезіанських свердловин, 2 водонапірні башти), 200 метрів водопровідних та 40 метрів каналізаційних мереж.
Аварійно-відновлювальні роботи за можливості будуть проведені невідкладно після отримання допуску до місць пошкоджень.

💥У м. Запоріжжя на сьогодні внаслідок обстрілів вибуховими хвилями пошкоджені віконні прорізи (розбите скло, пошкоджені рами) на 19 котельнях, 3 центральних теплових пунктах та насосних.
На центральній котельні м. Вільнянськ внаслідок обстрілу також були пошкоджені віконні прорізи (розбите скло, пошкоджені рами).
Для можливості здійснення господарської діяльності та забезпечення безпечних умов праці персоналу на всіх котельнях, теплових пунктах та насосних пошкоджені віконні прорізи були тимчасово закриті плитами ОSB.

​​Аварійно-відновлювальні роботи на території Запорізької області тривають

Джерело