🔵 Головне за тиждень у Поліському краю: ⏺ Спільно з благодійниками продовжуємо підтримувати наших військових та медиків

🔵 Головне за тиждень у Поліському краю:

Спільно з благодійниками продовжуємо підтримувати наших військових та медиків. За сприяння Житомирської обласної військової адміністрації та Житомирської міської ради, разом з Гуманітарним Хабом «Житомир» передали чергову гуманітарну допомогу для 190-го навчального центру – партію дронів та 2 вантажних автомобілі для військових потреб. Нові безпілотники стануть важливою складовою «Армії дронів», один з підрозділів якої формується зараз на Житомирщині. Також передано автомобіль швидкої допомоги для Житомирської міської лікарні №2. Отримане авто стане у нагоді житомирським медикам, адже бригади зможуть оперативніше надавати якісну медичну допомогу – як дітям, так і дорослим. Дякуємо волонтерам Житомирщини та усім нашим міжнародним друзям за допомогу й підтримку в непростий час.

Разом з посольством Франції продовжуємо напрацьовувати нові напрямки гуманітарної допомоги для Житомирщини. З Надзвичайним і Повноважним Послом Франції в Україні Етьєном де Понсеном обговорили допомогу, яку благодійники та волонтери з Франції доставляли для жителів громад, переселенців та військових підрозділів. Зокрема нещодавно Житомирщина отримала від бізнесу Франції 21 генератор для соціальних установ області. Також домовлено з паном Послом можливість надання нового авто для рятувальників області, в рамках нового пакету французької урядової допомоги, що дозволить рятувати життя мирних жителів Житомирщини та інших українських регіонів.

Житомирська обласна військова адміністрація разом з ЮНІСЕФ продовжує розробляти та втілювати у життя нові соціальні ініціативи для жителів громад Житомирщини та переселенців. На цьому тижні з представництвом Дитячого фонду ООН обговорено нові проєкти зі створення соціального простору – найбільшого Пункту Незламності України та програми підтримки наших дитячих будинків сімейного типу й сімейних форм виховання. Також домовились про фінансову підтримку для сімей, які постраждали в результаті військової агресії та втратили одного та двох батьків. Найближчим часом механізм таких виплат може запрацювати на Житомирщині, а згодом буде масштабований на всю Україну.

На Житомирщині розпочато формування штурмових бригад «Гвардія наступу».Під час брифінгу презентували механізм набору у новостворені підрозділи Національної поліції України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України. Гвардія наступу стане однією з надзвичайно важливих складових вирішального для нашої Держави контрнаступу. Щоб детальніше дізнатися про набір та отримати консультацію, необхідно звернутися до рекрутингових центрів, що відкриті на базі центральних ЦНАПів у Житомирі, Бердичеві, Коростені та Звягелі. Також, щоб потрапити до лав нових бригад, можна зателефонувати за номером 080 010 00 20, або заповнити анкету на сайті storm.mvs.gov.ua.

🪖 Разом переможемо!

📩 Telegram | 😎 Facebook | 📺 YouTube | 🔋 Сайт

Джерело