Піклування починається з малого: як на Тернопільщині дбають про переселенців

Під час робочої поїздки на Тернопільщину Віцепремֹ’єр-міністр України Ірина Верещук разом із командою Мінреінтеграції відвідала Тернопільський обласний спеціалізований будинок дитини, де перебувають діти віком від 1 місяця до 12 років, Петриківський обласний геріатричний пансіонат, де проживають ВПО похилого віку та з інвалідністю, а також Тернопільське вище професійне училище, мешканцями якого є ВПО з дітьми.

Загалом в області обліковано понад 82 тис. переселенців. Серед них майже 3 тис. осіб з інвалідністю, 12,5 тис. людей похилого віку та майже 25 тис. – дітей.

Посадовці пересвідчилися, що у всіх закладах їх мешканці забезпечені гідними побутовими умовами, якісним харчуванням. Їм надається медична та психологічна допомога, проводяться необхідні оздоровчі та реабілітаційні заходи.

«Люди, які сюди приїхали, – вже не переселенці. Вони – частина громад і хтось тут точно залишиться. Ми маємо дбати про всіх, починаючи з малюків та людей з особливими потребами і закінчуючи тими, хто самостійно та впевнено розпочинає свій бізнес і влаштовує життя. Центральна та місцева влада має їм допомагати. Наше піклування має бути наповнене практичним змістом і люди мають це відчувати», – наголосила Ірина Верещук.

Під її головуванням відбулися також наради з керівництвом області, головами територіальних громад та представниками міжнародних гуманітарних організацій. Обговорювалися спільні можливості для вирішення проблемних питань ВПО, які проживають на території області.

Джерело