Продовжуємо працювати, аби повернути нормальне життя на звільнену Херсонщину

Продовжуємо працювати, аби повернути нормальне життя на звільнену Херсонщину. Детальніше про те, що зроблено 4 лютого👇

Для відновлення світла на Херсонщині працює 16 бригад – це 104 робітники та 23 одиниць техніки. Минулої доби бригади працювали на лініях, що живлять Високопілля, Нову Камʼянку, Миролюбівку, Любимівку, Білу Криницю, Херсон, Правдине, Барвінок, Зелений Гай та Комишани.

За дорученням Херсонської ОВА, над відновленням пошкоджених російськими обстрілами будівель у Херсоні працювали 62 робітники з ХОКАРС та ДСНС. Першочергові ремонтні роботи проведено за 17 адресами. Загалом закрито OSB-листами 170 вікон, з них 49 – у будинку творчості та 22 – у пошкодженій школі. судовій установі.

Активно тривають роботи з відновлення проїзду дорогою О220609 Орлове – Іванівка. Саме цим маршрутом жителі Херсонщини можуть дістатися до Кривого Рогу та Дніпра. Над ремонтом працює 12 робітників та 10 одиниць техніки. Завершити роботи планують до середини лютого.

Вибухотехніки Нацполіції обстежили майже 3 гектари територій, вилучили 166 вибухонебезпечних предметів, знищили – 5. Піротехніки ДСНС обстежили 5 гектар територій, вилучили та знешкодили 69 вибухонебезпечних предметів.

Зі звільненої Херсонщини автотранспортом евакуйовано 40 осіб, з них 4 – діти.

Триває видача гуманітарної допомоги жителям Херсонщини. Загалом близько 1500 жителів звільнених територій отримали допомогу від міжнародних громадських організацій, благодійників та волонтерів. Привезли та безкоштовно роздали консервацію, хліб, продуктові набори, готові обіди, вугілля та іншу необхідну продукцію.

У Посад-Покровському відкрили поліцейську станцію, у якій цілодобово чергують троє поліцейських. Правоохоронці патрулюють Чорнобаївську громаду та протидіють злочинам. Також вони виявляють і знешкоджують ворожу вибухівку, доправляють гуманітарну допомогу, реагують на звернення громадян.

Працюємо далі!

Джерело