Західний кордон. Динаміка пропускних операцій

За добу 4 лютого західні кордони України з ЄС та Молдовою перетнули 70 тисяч осіб та 18 тисяч транспортних засобів.

З України минулої доби вибули 35 тисяч осіб. 22 тисячі з них перетнули кордон з Польщею, решта прослідували до інших країн ЄС та Молдови.

В Україну за минулу добу прибули 35 тисяч осіб, 31 тисяча з них – громадяни України.

Оформлено 54 вантажівки з гуманітарною допомогою.

За спробу незаконного перетину державного кордону України затримано 13 осіб – 1 з них намагався незаконно перетнути кордон у пункті пропуску, ще 12 осіб затримані поза ними.

Крім того, на виїзд з країни не пропущено 5 чоловіків, громадян України, оскільки прикордонники виявили ознаки підробки їхніх документів, які надають право на перетин кордону особам призовного віку. У діях чоловіків наявні ознаки правопорушень передбачених статтями 336 та 358 Кримінального кодексу України.

Наголошуємо, що пропуск повнолітніх громадян України через кордон здійснюється за закордонними паспортами чи іншими, передбаченими законодавством та міжнародними договорами, документами відповідно до Постанови Кабміну від 27 січня 1995 р. N 57 https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/57-95-%D0%BF#Text

Також нагадаємо, що вся найактуальніша інформація стосовно завантаженості пунктів пропуску – на Facebook сторінці Західного регіонального управління Держприкордонслужби.

Джерело