​​9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації

​​9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації

🕯 Запорізька ОВА спільно із платформою пам’яті Меморіал вшановує пам’ять загиблих мешканців Запоріжжя через війну в Україні

42-річний Роман Мельник загинув 11 жовтня 2022 року в місті Оріхів на Запоріжжі. Роман разом із колегами ремонтував лінію електропередач, пошкоджену внаслідок ворожих обстрілів міста, коли російська армія повторно обстріляла Оріхів із РСЗВ та артилерії. Роман був майстром дільниці Оріхівського міжрайонного району електромереж акціонерного товариства «Запоріжжяобленерго».

«Роман був добрим і надійним другом нашої сім’ї. Мій чоловік Володимир став для цього молодого чоловіка наставником, багато чому навчив. Коли Роман закінчив університет, рекомендував молодого спеціаліста на посаду майстра дільниці, якою він керував 30 років», – розповіла місцева журналістка Тамара Курочкіна.

Посмертно Романа нагородили орденом «За мужність» III ступеня. Нагороду президент України Володимир Зеленський вручив вдові загиблого Катерині Мельник.

«Інколи запитую себе: чому ми не зустрілися раніше? Адже саме таку людину я довго шукала і мріяла про справжнє сімейне щастя. Ми знайшли одне одного, нас поєднали взаємні сильні почуття. Ми майже ніколи не сварилися — не було причини чи приводу», – розповіла Катерина Мельник.

Роман також успішно займався бджолярством, мав власну пасіку.

«Він був роботящим, гарним господарем, допомагав мамі поратися на городі і в садку, доглядати за кролями і птицею, підтримував зразковий порядок на подвір’ї», – розповіла Тамара Курочкіна.

Мама Романа, Олена Володимирівна, важко переживає втрату сина.

«У мене замість серця шматочок вуглинки. Хіба це можливо пережити? Вранці провела живого і здорового сина на роботу, а наступного дня його привезли у поліетиленовому мішку в закритій труні, бо тіло було повністю понівечене. Навіть попрощатися не змогла… Він був для нас надією і опорою. Як жити далі – не знаю…», – сказала жінка.

🇺🇦 Сайт ЗОВА 🇺🇦 | Facebook ЗОВА 🇺🇦 | YouTube ЗОВА

​​9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації

Джерело