Перший заступник Голови Держприкордонслужби України зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Французької Республіки в Україні

Зустріч першого заступника очільника прикордонного відомства генерал-майора Володимира Нікіфоренка з Надзвичайним та Повноважним Послом Французької Республіки в Україні Етьєном де Понсеном відбулася днями під час робочої поїздки до Чорнобильської зони від

Сторони  обговорювали  актуальні питання у сфері безпеки державного кордону, бойової діяльності Держприкордонслужби у складі Сил оборони з початку повномасштабного вторгнення росії, а також основні аспекти, пов’язані з обороною держрубежів на деокупованих територіях.

«Державна прикордонна служба України у складі сектору оборони України продовжує захищати нашу країну на всіх ділянках фронту та забезпечує безпеку кордону, де ситуація також залишається напруженою. У зв’язку з існуючими загрозами на сьогодні, одним із головних завдань є розвиток військової складової Служби», – зазначив перший заступник Голова ДПСУ.

Володимир Нікіфоренко поінформував французьких представників про основні завдання, які виконує Державна прикордонна служба  України, а також ситуацію на кордоні з білоруссю.  Перший заступник Голови ДПСУ подякував Послу за потужну та послідовну підтримку народу України та готовності до поглиблення співпраці в умовах військової агресії російської федерації.

Етьєн де Понсен висловив переконання в ефективності роботи Державної прикордонної служби та наголосив на підтримці України й вивченні військових потреб прикордонного відомства.

Також під час спілкування сторони обговорили важливість інженерно-технічного облаштування кордону. Крім того, наголошувалось, що для ефективного протистояння ворогу важлива тісна співпраця та військова допомога Україні.

На завершення Володимир Нікіфоренко та Етьєн де Понсен обговорили основні напрямки подальшої співпраці.

 

Джерело