Робота для швачок: яку зарплату пропонують працедавці?

Робота для швачок: яку зарплату пропонують працедавці?

У базі вільних робочих місць і вакантних посад Львівської обласної служби зайнятості налічується понад 360 пропозицій роботи для швачок.

Половина вакансій для представників цієї затребуваної професії зосереджена у Львові, водночас працедавці готові працевлаштувати швачок у Бориславі, де зафіксовано майже 30 вакансій, Червонограді та Яворові (по 25 вільних місць праці), дещо менше – 13-16 вакансій – залишаються неукомплектованими на підприємствах Городоччини, Дрогобиччини, Миколаївщини. Водночас потрібні такі працівники у Буську, Золочеві, Жовкві, Старому Самборі та Новому Роздолі.

Найбільшу заробітну плату (20 тис. грн) швачкам пропонують у Львові на підприємстві з пошиття трикотажних виробів. На дві тисячі менше можуть розраховувати майстрині швейного ремесла у Бориславі, котрі погодяться трудитися на підприємстві, що спеціалізується на пошитті чохлів для м’яких меблів.

На Яворівщині фірма, яка займається виготовленням чохлів для автомобілів AUDI, BMV, Mercedes, Skoda, Seat, пропонує потенційним співробітникам 17 тис. грн.

Із зарплатою 15 тис. грн для представниць цієї професії є вакансії у Червонограді, Львові та Городку. Приміром, у столиці Галичини швейне підприємство, що виготовляє легкий жіночий одяг, зокрема блузки, спідниці, штани, плаття, пропонує працевлаштування особам з інвалідністю, у котрих за станом здоров’я нема застережень до такого виду діяльності. В іншу львівську компанію бракує майстринь на пошиття верхнього одягу. У Червонограді шукають працівників для пошиття виробів з цупких тканин, зокрема сумок, рюкзаків, шкіряних сидінь для автомобілів тощо.

Загалом картина щодо розміру винагороди для швачок така: вакансій із зарплатою від мінімальної до 8,0 тис. грн – 42%, 8,0-10,0 тис. грн – 26%, 11,0-15,0 тис. грн – 8%, 15,0-20,0 тис. грн – 24%.

Із повним переліком вільних робочих місць і вакантних посад можна ознайомитися у закладці «Єдиний портал вакансій» (https://jobportal.dcz.gov.ua) інтернет-ресурсу Державної служби зайнятості, на сайті Львівського ОЦЗ (https://lviv.dcz.gov.ua/userSearch/vacancy) та профілі «Львівська обласна служба зайнятості» у соціальній мережі «Фейсбук» (https://bit.ly/3pZJ7IC).

 Львівський обласний  центр зайнятості

Джерело