Три добрі новини для вдалого старту тижня. 📍Українські військові прибули до Великої Британії для опанування САУ AS90

Три добрі новини для вдалого старту тижня.

📍Українські військові прибули до Великої Британії для опанування САУ AS90. «AS90 – це броньована самохідна артилерійська установка, яку Велика Британія надає, щоб допомогти Україні захистити свою батьківщину та повернути територію», – зазначили в Міністерстві оборони Сполученого Королівства. У січні британський уряд повідомив, що, окрім надання Україні танків Challenger 2, буде спрямовано й близько 30 САУ AS90.

📍Міжнародні донори відправлять 13,5 тонн насіння овочів для наших фермерів. Перші відвантаження вже почали надходити до мікроферм і домогосподарств трьох областей, серед яких і Полтавщина. Йдеться про насіння квасолі, гороху, буряку, моркви, баклажанів, цибулі та редиски. Інформацію про потреби формують Всеукраїнська асоціація громад та Всеукраїнська аграрна рада. Після цього насіння розподіляють відповідно до запитів і безкоштовно доставляють у громади.

📍Стеля цін на нафту призвела до втрати росією 8 млрд доларів доходів у січні. Нафтові доходи країни-агресора, ймовірно, впали майже на 30% минулого місяця, або приблизно на 8 млрд доларів порівняно з 2022 роком. Такі дані очільника Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) Фатіха Біроля наводить «Українська правда» з посиланням на Reuters. Раніше повідомлялося, що обмеження цін на російську нафту коштуватиме рф 160 млн євро (172 млн доларів) на день (близько 5 млрд доларів на місяць).

Слава Україні! 🇺🇦

Джерело