«Війна навчила мене використовувати на максимум усі мої знання»

Військова справа, медицина, IT-технології – це ті три науки, які в умовах сьогодення прикордонник Олександр активно використовує задля Перемоги.

Олександр у минулому медик, згодом вирішив змінити фах на інформаційні технології, якими давно цікавився. До 24 лютого минулого року він успішно працював у Києві як ІТ-спеціаліст, проводив власні тренінги та постійно розвивався, удосконалюючись в улюбленій справі.

З початком повномасштабного вторгнення росіян Олександр відвіз дружину на Закарпаття, аби бути впевненим у її безпеці, та наступного ж дня вирушив до військкомату. За розподілом його призначили інспектором-санітаром одного з підрозділів Чопського прикордонного загону Держприкордонслужби.

У складі зведеного підрозділу прикордонник вирушив для виконання службово-бойових завдань спочатку на північ, а потім на схід нашої країни. Найгарячішою точкою, де йому довелося виконувати військовий обов'язок, був Бахмут.

Олександр розповідає, що в таких екстремальних умовах він без труднощів пригадав професію медика, якою на той момент уже не займався 12 років. Окрім надання медичної допомоги, у вільну хвилину підшуковував необхідне обладнання, інструменти, ліки, аптечки першої допомоги. Тут йому нерідко допомагали зв'язки і широке коло знайомств ІТ-шника.

До того ж, Олександр допомагав налагодити в підрозділі інтернет, зв’язок, систематизував облік документації. Він пригадував, що війна змусила його сконцентруватися, пригадати усе, чому вчився у минулому та на максимум використовувати набуті знання:

 «Ми з моїми побратимами старалися вкладати у загальну справу кожну часточку своїх знань, умінь та навичок – усе задля Перемоги. Спочатку винищимо ворога до останнього окупанта, до останньої одиниці техніки, а потім – будемо розбудовувати нашу державу. Наші діти мають зростати під мирним небом процвітаючої та незалежної України».

 

Джерело