З СОБОРНОГО ПОСЛАННЯ СВ.АПОСТОЛА ПЕТРА (2, 9-22) ▪ ВІВТОРОК XХXV ТИЖНЯ ПІСЛЯ ЗІСЛАННЯ СВЯТОГО ДУХА

Щоденно зі столу слова Божого Господь промовляє до нас і Своїм словом супроводжую. Читання послань Святих Апостолів та Євангелії Ісуса Христа ведуть нас дорогою мудрості – християнського досвіду, тобто нашого особистого і спільного в Церкві, крокування за Воскреслим і Прославленим Господом. Цього року наше духовне паломництво будемо супроводжувати повчаннями Апостолів.

Вслухаючись в їхні слова бажаємо зростати в у свідомості дітей Церкви, як це переживали перші християни коли чекали на прихід Очевидців. У наших днях як тоді переживаємо страх, розгубленість, втому, часом йдемо звикнувши і не очікуючи від життя і від віри нічого іншого – тому потребуємо слова Апостолів, щоб оновити нашу бути з Ісусом.

Провадить молитовне читання священник – отець Віталій Храбатин.

З ДРУГОГО СОБОРНОГО ПОСЛАННЯ СВЯТОГО АПОСТОЛА ПЕТРА (2, 9-22)

Улюблені, Господь знає, як визволяти побожних від спокуси, неправедних же, призначених для кари, тримати на день суду, особливо тих, які лише шукають брудних похотей тіла і зневажають Господа.

Зухвалі та нахабні, вони не бояться кидати наклепи на величчя, тоді як ангели, хоч силою й міццю більші, не виносять зневажливого суду на них перед Господом. Вони, мов нерозумна тварина, що з природи на те й родиться, щоб її ловили й нищили; вони зневажають те, чого не розуміють, будуть знищені своїм же знищенням і зазнають кари як відплати за їх несправедливість. Вони розкоші дня за щастя вважають; брудні й мерзенні, вони бавляться, обманюючи вас, навіть коли бенкетують з вами. Очі в них повні перелюбу, і вони грішать безнастанно; вони приваблюють нестійкі душі; серце в них до зажерливости вправне, в тих дітей прокляття. Вони, покинувши дорогу просту, заблудили, ідуть слідом за Валаамом, сином Беора, що милувався платнею неправедною, і одержав докір за свій переступ: ослиця, німа, під’яремна, заговорила людським голосом і спинила безум пророка.

Вони – джерела безводні, хмари, якими гонить хуртовина; для них стоїть готовий чорний морок. Вони верзуть пусті нісенітниці, розбещеними похотями тіла знову приваблюють людей, які ледве що втекли від тих, які проводять життя у блуді. Вони обіцяють їм волю, самі раби зіпсуття; бо кожен стає рабом того, хто його переміг. Бо коли ті, що, пізнавши Господа й Спаса нашого Ісуса Христа, втекли від погані світу і, знов обплутані нею, їй улягають, останнє їхнє гірше, ніж перше. Ліпше було їм дороги справедливости не знати, ніж, пізнавши, відвернутися від переданої їм святої заповіді. З ними сталось те, про що приповідка влучно каже: пес вернувся до своєї блювотини або: свиня, вимита, валяється у багні.

=

Поширюйте відео!

=

Підпишіться http://bit.ly/33c60vX та вмикайте 🔔,

щоб вчасно отримувати сповіщення про онлайн-трансляції та нові відео.

Звертаємо вашу увагу на розклад регулярних трансляцій,

на нашому YouTube-каналі:

Щоденно о 10.00 • звернення Глави УГКЦ https://bit.ly/3TscUG4

20.00 • Вервиця єднає! https://bit.ly/3s0iK5Z

Пн.-Пт. о 12.00 • молебень за Україну https://bit.ly/3TscUG4

Субота о 18.00 • Вечірня https://bit.ly/33Rvtea

Неділя об 11.00 • Божественна Літургія https://bit.ly/33Rvtea

=

Живе телебачення Української Греко-Католицької Церкви:

• сайт http://zhyve.tv/

• Facebook https://www.facebook.com/Zhyve.tv/

• Instagram https://www.instagram.com/tv.ugcc/

• YouTube https://www.youtube.com/pressugcc

• підтримати http://zhyve.tv/donate/

=

Україна молиться!

=

† Українська Греко-Католицька Церква (УГКЦ) / Ukrainian Greek Catholic Church:

• сайт http://ugcc.ua/

• храми https://map.ugcc.ua/

#Молитва #Літургія #УГКЦ

Джерело