🕘9:00 Хвилина мовчання 🕯Старший сержант Андрій Хромець помер 26 листопада 2022 року у Дніпропетровській обласній…

🕘9:00 Хвилина мовчання

🕯Старший сержант Андрій Хромець помер 26 листопада 2022 року у Дніпропетровській обласній...

🕘9:00 Хвилина мовчання

🕯Старший сержант Андрій Хромець помер 26 листопада 2022 року у Дніпропетровській обласній клінічній лікарні імені Іллі Мечникова. За чотири дні до цього, перебуваючи на бойовому посту під Бахмутом на Донеччині, боєць потрапив під ворожий обстріл. Отримав важке поранення голови. Захиснику було 30 років.

Андрій народився і жив у селі Брусилів на Чернігівщині. Закінчив Киселівський навчально-виховний комплекс. Потім навчався у Чернігівському радіомеханічному технікумі, де здобув фах автомеханіка. Після строкової служби у 2014-му пішов служити за контрактом до лав прикордонників. Був кінологом. У 2016-2017 роках брав участь в АТО. 2018-го повернувся до мирного життя у рідному селі. Працював на заводі з виготовлення спортивного обладнання «Брустайл».

Із перших днів повномасштабного вторгнення Андрій вирішив захищати Україну. Згодом вступив до лав ЗСУ. Служив у 65-му окрему стрілецькому батальйоні. 1 жовтня їх підрозділ вирушив у Бахмут.

«Андрій був світлою, веселою, оптимістичною людиною. З усіма знаходив спільну мову, був душею компанії. Знав, про що поговорити і з однолітками, і з людьми старшого віку. Оптиміст, яких можна зустріти вкрай рідко. На запитання про те, як справи, мав одну відповідь: «Краще за всіх!». Завжди готовий був прийти на допомогу. Дуже любив життя. Мав багато планів на майбутнє. Виховував двох синів: страшому – 4 роки, молодшому – 10 місяців. В останні дні, ніби відчуваючи свою смерть, Андрій дуже шкодував, що діти маленькі, його не запам'ятають», – розповіла сестра Анастасія.

Поховали захисника у рідному селі на Чернігівщині. В Андрія залишилися батьки, брат-близнюк, сестра, дружина і двоє синів.

@memorial_ukraine

Джерело