Держава розпочинає рекрутингову кампанію «Гвардія наступу»

Україна готується остаточно вигнати окупантів зі своєї території. Готується ретельно, розуміючи всю складність завдання. Саме тому держава розпочинає рекрутингову кампанію «Гвардія наступу». Про це говорили сьогодні на спільному брифінгу начальника Донецької обласної військової адміністрації Павла Кириленка з представниками Національної поліції, Нацгвардії та Держприкордонслужби.

"Гвардія наступу" – проєкт Міністерства внутрішніх справ України. Він передбачає набір до 8 нових бригад Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. Всі ці новостворені підрозділи посилять наші сили у майбутньому наступі.

– Попри те, що ми говоримо про нові підрозділи, їхній кістяк все ж складатимуть не нові люди, а дуже досвідчені. Офіцери та солдати, які вже вступили до лав цих бригад, мають величезний бойовий досвід, зокрема, серед них є учасники оборони Маріуполя, Гостомельського аеропорту та Харкова, – зазначає очільник області. – Важливо розуміти, що йдеться саме про рекрутинг, а не про мобілізацію. Всі бійці – вмотивовані добровольці, які знають, на що йдуть, і знають, на що розраховувати. 

Завдяки нашим міжнародним партнерам ми вже маємо чималий наступальний арсенал – і матимемо ще більший. Але жодна зброя не стріляє сама – потрібні професійні бійці, для яких визволення окупованих територій – це не просто слова, а мета, якої можна досягнути. Саме таким є нині українське військо. Саме такими будуть і новостворені бригади.

Нові підрозділи проходитимуть найбільш якісну підготовку – це будуть колективи, здатні ефективно вирішувати бойові задачі. Вони зроблять свій вагомий внесок у нашу українську Перемогу.

– Окремо зазначу, що одна з бригад продовжуватиме традицію легендарного полку «Азов» – для нас на Донеччині цей символізм є вкрай важливим, – підкреслив Павло Кириленко. – Ми повернемо кожне окуповане українське місто – і в цьому буде немала заслуга тих, хто приєднається до новостворених бригад.

Детальніше про те, як це зробити, дивіться на відео

Держава розпочинає рекрутингову кампанію «Гвардія наступу»

Джерело