Головне за добу на Львівщині ⚪️ Упродовж минулої доби загроз ракетних ударів в області не було

Головне за добу на Львівщині

⚪️ Упродовж минулої доби загроз ракетних ударів в області не було.

⚪️ Напередодні трапилось лихо у Дрогобичі. Катаючись на санках, восьмирічний хлопчик потрапив під колеса «швидкої». Врятувати дитину не вдалося. Співчуття рідним. Прошу усіх батьків та опікунів нашої області провести профілактичні бесіди з дітьми й простежити, щоб вони не бавились біля доріг.

⚪️ У Розвадівській громаді Стрийського району зафіксували сказ у домашніх тварин. Виявили його у кота та собаки. Контактували з ними 9 осіб. Потерпілих, за попередньою інформацією, немає. Наразі скликають засідання комісії ТЕБ та НС Розвадівської сільської ради.

⚪️ Евакуаційними потягами на Львівщину прибули ще 47 вимушених переселенців.

⚪️ До Перемишля з нашої області чотирма потягами вирушили 1215 осіб.

⚪️ Львівський обласний клінічний перинатальний центр у 2022 році став першим в Україні за кількістю наданої медичної допомоги при пологах. Про це повідомили у Національній службі здоров’я України. За рік у Центрі народилися 4698 дітей, серед них 147 двієнь і 4 трійні.

⚪️ Безпілотний розвідувальний комплекс «Мара» отримали бійці 103 окремої бригади Сил тероборони ЗСУ від IT-компанії «Lionwood.software». Оператори цього БПЛА зможуть здобувати дані про ворожу техніку, склади та розміщення особового складу в тилу ворожих позицій.

⚪️ У Новояворівську, Судовій Вишні та Яворові відремонтували 5 палат для наших захисників. Зробили це у межах проєкту «Палата ветерана». Його реалізовують з ініціативи начальника Яворівської РВА Ярослава Коминського та волонтерської команди Яворівщини. Палати умеблювали, забезпечили необхідним інвентарем, душовими, туалетами, рукомийниками. Також зараз на завершальній стадії ремонт ще однієї палати у Мостиськах. Тепер нашим воїнам буде комфортніше на лікуванні.

⚪️ Аграрії Львівської області в межах Комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства можуть отримати фінансову підтримку на зворотній основі у вигляді пільгових кредитів на реалізацію бізнес-планів. Це стосується створення об’єктів для зберігання, заморозки, переробки та передпродажної підготовки сільськогосподарської продукції. Докладніше – тут.

⚪️ Заслужений Прикарпатський ансамбль пісні та танцю «Верховина» в межах туру подяки у Польщі зібрав 3 тисячі доларів для ЗСУ. За ці кошти придбають авто для наших воїнів.

⚪️ Жителі Никловицького старостинського округу на Самбірщині розпочали волонтерський проєкт – пошиття балаклав та рукавиць, щоб зігріти наших захисників й захисниць на фронті. Цю ініціативу втілюють за сприяння ГО «Агенція розвитку м. Рудки» та за фінансової підтримки Фонду «Рідня» й БФ «МХП – Громаді».

⚪️ Для очищення доріг державного та місцевого значення у Львівській області вночі задіяли 70 одиниць спецтехніки. Зараз очищення шляхів продовжують. Прохання до водіїв – будьте максимально уважні, зважайте на погодні умови, дотримуйтесь безпечної дистанції між транспортними засобами.

Максим Козицький – голова Львівської ОДА (ОВА)

Джерело