Наш внесок у перемогу – це наша єдність, довіра і повага один до одного

Таке переконання Віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук висловила в ефірі тернопільського телебачення. Вона зауважила, що зараз тривають процеси «цементування» української нації. На фронті армія б’є ворога, а на безпечних територіях своє нове життя починають багато тих, хто мусив рятуватися від війни.

За її словами, внутрішньо переміщені особи поступово інтегруються у громади й це добре.

«Але іноді, я підкреслюю іноді, трапляються випадки, коли переселенці не користуються своїми можливостями, а ледарюють, зловживають алкоголем. Така поведінка інколи справляє негативне враження на приймаючі громади», – зауважила посадовиця.

«Я вдячна громадам, які з терпінням і християнською любов’ю ставляться до внутрішніх переселенців. Але ми маємо говорити правду, і якщо є проблеми, то не приховувати їх, а вирішувати. На випадки неправильної поведінки, звісно, треба вказувати. Водночас з розумінням ставитися до таких ситуацій. Ми всі й надалі допомагатимемо якомога швидше адаптуватися ВПО до життя у нових громадах. Але й вони мають докладати всіх зусиль, щоб інтегруватись у місцеві громади, знайти роботу або принаймні здійснювати якусь волонтерську діяльність, робити щось корисне для людей і зрештою стати повноцінними членами громади», – резюмувала Ірина Верещук.

Джерело