У Львівському обласному бюро судово-медичної експертизи запрацював відділ судово-медичних молекулярно-генетичних експертиз.

У Львівському обласному бюро судово-медичної експертизи запрацював відділ судово-медичних молекулярно-генетичних експертиз.

Для цього коштом обласного бюджету придбали сучасне обладнання для проведення ДНК-аналізу. Обійшлося воно у 38 мільйонів гривень.

Це новий та необхідний крок у судово-медичній експертизі речових доказів.
Фахівці зможуть швидко й на високому науковому та професійному рівні проводити молекулярно-генетичні експертизи і дослідження.

Подібна лабораторія є тільки у Дніпрі, тому це величезне зрушення для Львівщини та інших областей, які зможуть скористатися із цих можливостей. Вкрай важливе значення можливості, які дає це обладнання, мають зараз, у часі повномасштабної війни, коли, на жаль, українцям доводиться ідентифікувати своїх загиблих родичів. Коли треба підтверджувати злочини, які чинять над нашими людьми окупанти.

Окремо дякую колективу обласного бюро судово-медичної експертизи та Яворівській, Новояворівській, Івано-Франківській та Славській громадам за те, що своїми силами провели ремонт у приміщенні новоствореної лабораторії, забезпечили її усіма комунікаціями.

Дякую усім спеціалістам бюро за щоденну сумлінну працю і вітаю з переходом до проведення експертиз на міжнародному рівні.

Джерело