⚡️⚡️⚡️ Завдяки новій газотурбінній мобільній електростанції збільшиться генерувальна потужність енергосистеми України

⚡️⚡️⚡️ Завдяки новій газотурбінній мобільній електростанції збільшиться генерувальна потужність енергосистеми України

7 лютого 2023 року відбулася презентація газотурбінної мобільної електростанції (мобільний газогенератор), отриманої від USAID в межах технічної допомоги енергетичному сектору України, що зазнає пошкоджень внаслідок регулярних терористичних атак з боку рф.

З українського боку в заході взяли участь міністр енергетики України Герман Галущенко та президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін, Сполучені Штати Америки представляли Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Бріджит Брінк та заступник адміністратора USAID Ізабель Коулман.

«Це вкрай необхідне для України обладнання від наших американських партнерів, яке допоможе збільшити генерувальні потужності енергосистеми України на 25 МВт, дасть можливість швидко відновлювати живлення АЕС щонайменше на власні потреби станцій в разі їх знеструмлення внаслідок ракетних чи артилерійських обстрілів, а також забезпечить об’єкти критичної інфраструктури та цивільне населення електроенергією і теплом впродовж цієї складної зими. Важливо, що 25 МВт – це навіть більше, ніж маневрова потужність одного атомного енергоблока-тисячника», – зазначив очільник Енергоатома Петро Котін.

Він пояснив, що це фактично додаткова газова генерація в Україні, яка суттєво допоможе енергосистемі, але, на жаль, не вирішить повністю проблему в разі блекауту, тож «таких систем має бути набагато більше, і Компанія вже готує команду, яка зможе працювати на цьому обладнанні, якщо буде прийнято рішення про більшу кількість мобільних газогенераторів».

За словами президента НАЕК, надання нам цього обладнання є яскравим прикладом допомоги USAID енергетичному сектору України під час повномасштабної агресії з боку росії.

Наразі цю мобільну електростанцію встановили на одному з об’єктів критичної інфраструктури України та найближчим часом запустять у роботу й під'єднають до енергомережі.

Для довідки:

Газотурбінна мобільна електростанція, вироблена у США компанією General Electric, на територію України транспортувалася двома авіарейсами з аеропорту Юма (США) до аеропорту Жешув (Польща), а звідти була перевезена в Україну. Транспортування організував НАЕК «Енергоатом».

⚡️⚡️⚡️ Завдяки новій газотурбінній мобільній електростанції збільшиться генерувальна потужність енергосистеми України
Енергоатом 🇺🇦 – Telegram
⚡️⚡️⚡️ Завдяки новій газотурбінній мобільній електростанції збільшиться генерувальна потужність енергосистеми України Деталі – далі ▶️: Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW | IN

Джерело