У ДСНС розповіли, чи є загроза землетрусу в Україні

  • Автор допису:

Ризики землетрусу на території України є, але вони незначні.

Про це під час брифінгу розповів директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС Володимир Демчук, відповідаючи на запитання про появу повідомлень у соцмережах щодо загрози землетрусу в Україні, пише Укрінформ. 

«У першу чергу це (повідомлення про ймовірність землетрусу в Україні — ред.) поширюється з метою посіяти паніку серед населення. Безумовно, ризики є, але вони не такі значні, як на території Туреччини. І зараз говорити, що Україні загрожує такого ж роду масштабні землетруси, ми не можемо. Є відповідні фахівці, які можуть це підтвердити», – зазначив він.

За словами представника ДСНС, нинішній землетрус у Туреччині – один із наймасштабніших за останні роки, і Україна долучилась до ліквідації наслідків трагедії.

«Відповідно до указу Президента і на розпорядження Кабінету Міністрів 6 лютого рятувальники були мобілізовані Державною службою з надзвичайних ситуацій. Ми підготували найбільш підготовлених фахівців, які вміють працювати під час землетрусів, під час техногенних завалів, щоб надати допомогу в пошуку громадян», – зазначив Демчук.

Нагадаємо, 6 лютого на південному сході Туреччини сталося два землетруси: в районі Пазарджик провінції Кахраманмараш – магнітудою 7,7 та в районі Ельбістан тієї ж провінції – магнітудою 7,6.