Правда про те, що постраждалі від війни українці можуть отримати тисячу доларів допомоги

  • Автор допису:

У соцмережі Тік-Ток поширили інформацію про те, що українці можуть отримати тисячу доларів фінансової допомоги. Виплату можуть оформити як біженці, які перебувають в США, так і ті, хто перебуває в Україні, але постраждав від війни.

Про це, зокрема, розповідає блогерка Оksa_no.

Фактчекери проєкту «Брехунець» перевірили сказане та дійшли висновку, що це – ПРАВДА. Така фінансова підтримка для українців справді існує.

@oksa_no #допомогаукраїнцям #фінансовадопомогаукраїнцям #допомогаукраїнськибіженцям #допомогаукраїні ♬ оригинальный звук – Oksano

МЕСЕДЖ

На відео жінка розповідає про те, що допомога в розмірі тисяча доларів для українців – цілком реальна виплата, яку деякі люди вже отримали й поділилися рахунками в соцмережах.

Зауважує, що гроші виплачують не ті чи інші фундації або організації, а спілка, яка дає можливість людям,  сім’ям, які проживають у США, або ж будь-де по світу, взяти участь у допомозі іншим людям. У цьому випадку – українцям, що постраждали від війни. Наголошує, що виплату можуть оформити як українці, що залишаються на території своєї держави, так і ті, хто виїхав як біженці.

Щоб отримати допомогу, слід лише заповнити відповідну анкету. Втім, додає жінка з відео, можливості анкет – обмежені. Заявки розглядають і виплату призначають тим, хто її більше потребує.

«Поки анкета відкрита, заповнюйте – нічим не ризикуєте. Успіхів», – резюмує спікерка.

ПЕРЕВІРКА

Справді, допомога розміром в одну тисячу доларів доступна українцям, які опинилися в складних життєвих обставинах через війну. Виплачують її в рамках проєкту «$1K Україна». Про допомогу від цієї фундації свого часу розповідає у своєму телеграм-каналі очільник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Правда про те, що постраждалі від війни українці можуть отримати тисячу доларів допомоги

Правда про те, що постраждалі від війни українці можуть отримати тисячу доларів допомоги

Щоб отримати виплату, людині потрібно заповнити спеціальну реєстраційну форму, у якій, зокрема, вказати номер карткового рахунку. Важливо, що при цьому претендентів на допомогу не просять додатково прописувати жодну іншу конфіденційну інформацію, як-от пін-код чи CVV! Як пояснюють у самій анкеті, номер картки потрібний для того, щоб кошти надійшли безпосередньо на цей рахунок. 

Також претендентів на фінансову підтримку просять підписатися на сторінки проєкту в Facebook або Instagram. Пояснюють, що це потрібно для того, аби їхні  працівники могли спілкуватися з людиною та підтвердити її особу в інтернеті. Наголошують, що заявку не  розглядатимуть, якщо претендент не виконає цю умову.

Додамо, що на сторінці 1k Project у Facebook організація постійно звітує про те, скільком українцям вони зуміли допомогти протягом певного періоду.

ВИСНОВОК

Допомога в розмірі однієї тисячі доларів справді доступна українцям, що постраждали від війни. Це – ПРАВДА! Оформити її можуть як люди, що залишаються в Україні, так і біженці, які поїхали за кордон. Після розгляду заявок, благодійники на власний розсуд вирішують, кому з претендентів виплатити кошти.

Читайте також:На Волині поширюють фейк про державну фінансову допомогу під маскою Укрпошти