#голосиреволюціїгідності 19 лютого Служба безпеки України оголосила про проведення антитерористичної операції на території всієї держави

#голосиреволюціїгідності

19 лютого Служба безпеки України оголосила про проведення антитерористичної операції на території всієї держави. Тим часом мітингувальники розібрали майже усю бруківку на Майдані.

Ввечері Укрзалізниця скасувала всі поїзди зі Львова до Києва. Це спричинило нову хвилю протистояння в регіонах. У багатьох обласних центрах повторно захопили будівлі обласних державних адміністрацій, управлінь Міністерства внутрішніх справ та Служби безпеки, блокували та підпалювали будівлі.

На вечір влада готувала черговий штурм. Але почалися переговори лідерів опозиції з Віктором Януковичем, після яких оголосили перемир’я. Упродовж дня та наступної ночі активних дій у Києві не було.

19 лютого загинули або отримали смертельні поранення 8 протестувальників.

Детальніше в інформаційних матеріалах Національного музею Революції Гідності.👇

Публікуємо фрагменти спогадів учасників подій у межах проєкту «Голоси Революції гідності».

📹Відеосвідчення зібрані командою Українським інститутом національної пам'яті для Архіву усної історії у 2014–2016 роках.

У цьому ролику фрагмент спогадів учасника Самооборони Майдану Івана Пішти.

#РеволюціяГідності #НебеснаСотня #ЦеПроСвободу

#голосиреволюціїгідності

19 лютого Служба безпеки України оголосила про проведення антитерористичної операції на території всієї держави
«Голоси Революції гідності»: Іван Пішта – YouTube
#ГолосиРеволюціїГідності Історія четверта. Що відступати нікуди 19 лютого Служба безпеки України оголосила про проведення антитерористичної операції на території всієї держави. Тим часом мітингувальники розібрали майже усю бруківку на Майдані. Ввечері Укрзалізниця…

Джерело