Сьогодні ми вшановуємо памʼять Героїв Небесної Сотні. У проєкті #ГолосиРеволюціїГідності нагадуємо

Сьогодні ми вшановуємо памʼять Героїв Небесної Сотні.

У проєкті #ГолосиРеволюціїГідності нагадуємо, як розвивалися переломні події на Майдані та ділимося спогадами учасників.

Вранці 20 лютого на майдані Незалежності почався черговий етап протистояння між протестувальниками та силовиками. Після 8 години силовики раптово покинули спершу будівлю «Жовтневого палацу», а через трохи – свої позиції біля монумента Незалежності.

Протестувальники рушили вгору по вулиці Інститутській до урядового кварталу.

З 8:55 до 9:29 на вулиці Інститутській та біля «Жовтневого палацу» смертельних вогнепальних поранень зазнали 26 майданівців. Люди помирали від прицільних пострілів у шию, голову, груди. Ще 20 протестувальників загинули та один отримав смертельне поранення із 9:41 до 11:43.

Останнім 20 лютого загинув киянин Володимир Мельнічук – куля влучила о 16:45, коли він стояв із дружиною біля входу у Жовтневий палац. Стрілянина на той час уже припинилася.

Загалом 20 лютого були вбиті й отримали смертельні поранення 48 протестувальників і четверо працівників органів внутрішніх справ.

👇Детальніше в інформаційних матеріалах Національного музею Революції Гідності.

📹Відеосвідчення зібрані командою Українського інституту національної пам'яті для Архіву усної історії у 2014–2016 роках. У цьому ролику фрагмент спогадів Володимира Голоднюка, батька загиблого героя Небесної Сотні Устима Голоднюка.

#РеволюціяГідності #НебеснаСотня #ЦеПроСвободу

Сьогодні ми вшановуємо памʼять Героїв Небесної Сотні.

У проєкті #ГолосиРеволюціїГідності нагадуємо
«Голоси Революції гідності»: Володимир Голоднюк – YouTube
#ГолосиРеволюціїГідності Історія п’ята. Про останні хвилини життя Устима Уранці 20 лютого на майдані Незалежності почався черговий етап протистояння між протестувальниками та силовиками. Після 8 години силовики раптово покинули спершу будівлю «Жовтневого…

Джерело