Звернення Митрополита Володимира Війтишина щодо Дня посту, молитви та милостині

Звернення Митрополита Володимира Війтишина щодо Дня посту, молитви та милостині

Слава Ісусу Христу!

Дорогі у Христі,

24 лютого 2023 року в усіх єпархіях та екзархатах Української Греко-Католицької Церкви в усьому світі буде проведено День посту, молитви та милостині. Таку ініціативу від імені Синоду Єпископів проголосив Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ.

Цей день, є доброю нагодою проявити особисту солідарність із тими, хто постраждав від війни, її наслідків, та тих, хто сьогодні найбільше потребує нашої дієвої підтримки й милосердя. Особиста молитва, слово підтримки та служіння кожного з нас, зокрема пожертви, які зроблені від щирого серця, навіть коли вони невеличкі, допоможуть нам сьогодні підтримати вимушено переселених осіб, біженців і тих, що опинилися у складних життєвих обставинах.

Закликаємо наших душпастирів в цей день відслужити Божественну Літургію та панахиду за загиблими у війні проти українського народу, за припинення війни, за звільнення української землі від окупантів і настання справедливого миру.

Звертаємось до підприємців Прикарпаття, братів і сестер, яких Господь щедро наділив успіхом та плодами у їхній праці, долучитися до лікування ран війни, продемонструвати свою відданість нашим захисникам, поділитися плодами своєї праці у цей день та пожертвувати ці плоди тим, хто потребує Вашої підтримки.

Просимо всіх доброчинців бути витривалими у ділах милосердя, у діленні своїми дарами з кожним потребуючим, з нашими захисниками та захисницями, волонтерами, які потребують безперервної як духовної, так і матеріальної підтримки задля осягнення якнайшвидшої перемоги. Бо як каже євангелист Іван: «Коли хтось має достатки цього світу і бачить брата свого в нестачі й замикає перед ним своє серце, то як любов Божа може перебувати в ньому?» Бо все земне, що людина здобуде за свого життя, залишиться на землі, тільки її діла любові і милосердя підуть з нею до неба.

Єднаймося у спільній праці та шукаймо обличчя Господнього через ще ревнішу молитву один за одного, через піст, який ламає кайдани всякої неволі та через дієву любов і солідарність з нашими братами та сестрами!

Благословення господнє на вас!

† Володимир Війтишин

Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський

Дано у престольному граді Івано-Франківську

при архікатедральному і митрополичому Соборі Воскресіння Христового 21 лютого 2023 року Божого

 в день св. великомч. Теодора Стратилата. Св. прор. Захарії Серповидця.

Джерело