🤝 Петро Котін відвідав «атомне» місто Славутич Петро Котін здійснив робочий візит в місто атомників

🤝 Петро Котін відвідав «атомне» місто Славутич

Петро Котін здійснив робочий візит в місто атомників Славутич та зустрівся з міським головою Юрієм Фомічевим. Президент Компанії подякував меру за співпрацю та всебічну підтримку атомників, родини яких проживають у місті.

«Славутич – місто атомників, інфраструктура міста і Чорнобильської Зони відчуження, що поруч, дають можливість для зведення та розбудови нових атомних об’єктів неподалік міста. Тож ми прагнемо посилювати нашу співпрацю, зокрема й розглядаючи перспективу розміщення поблизу Славутича майданчиків для малих модульних реакторів», – сказав Петро Котін. 

У свою чергу Юрій Фомічев показав важливі соціальні об’єкти міста, а також подякував Енергоатому за підтримку та допомогу в розміщенні внутрішньо переміщених осіб на базі місцевого комунального медзакладу. «В нашому місті живе багато атомників, які працюють на Чорнобильській АЕС і Сховищі відпрацьованого палива. Та після 24 лютого логістика на ЧАЕС була зруйнована, відтак дорога до станції тепер забирає аж сім годин в один бік, – наголосив він. – Славутич готовий до нових ядерних проєктів, зокрема як майданчик для розбудови малих модульних реакторів, створення навчального хабу з підготовки кадрів для атомної енергетики, центру підвищення кваліфікації тощо». 

Крім того, Петро Котін та Юрій Фомічев обговорили подальшу співпрацю у підготовці кваліфікованих кадрів для атомної галузі. Зокрема, в Славутичі функціонує філія НТУУ КПІ, де студенти-атомники можуть навчатися за принципом дуальної освіти – теоретичні знання опановуючи в університеті, а практичні навички набуваючи під час виробничої практики на майданчиках Енергоатома.

#Славутич

🤝 Петро Котін відвідав «атомне» місто Славутич

Петро Котін здійснив робочий візит в місто атомників
Енергоатом 🇺🇦 – Telegram
🌐 Петро Котін відвідав «атомне» місто Славутич   Деталі – далі 👉: #Славутич Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW | IN

Джерело