​​24 лютого, в роковини повномасштабного російського вторгнення в Україну, в Києві відкрилась виставка «Лютий

​​24 лютого, в роковини повномасштабного російського вторгнення в Україну, в Києві відкрилась виставка «Лютий: грані незламності».

Вона присвячена подіям оборони Києва в перші місяці великої війни. Частина виставки розповідає про бої за аеродром поблизу Гостомеля, який російські військові планували використати для висадки десанту, що мав відіграти вирішальну роль у захопленні столиці.

Експозиція проводить паралель між подіями сучасної російської агресії, яка триває з 2014 року, та схожими прикладами радянської агресії в Угорщині 1956-го, Чехословаччині 1968 року та Афганістані 1979-го.

📌Виставка триватиме з 24 лютого по 30 березня 2023 року на виставкових конструкціях Український інститут національної пам'яті на Контрактовій площі в Києві (сквер між виходом з метро на вулиці Спаській та пам’ятником Григорію Сковороді).

Виставковий проєкт реалізував Центр досліджень воєнної історії ЗСУ у співпраці з Національним музеєм Революції Гідності, Українським інститутом національної пам’яті та Національним університетом оборони України імені Івана Черняховського.

Більше фото та детальніше про виставку читайте за посиланням.

​​24 лютого, в роковини повномасштабного російського вторгнення в Україну, в Києві відкрилась виставка «Лютий

Джерело